Mooie resultaten tijdens VLP CEN Bierbeek

Mooie resultaten tijdens VLP CEN Bierbeek
Het voorbije weekend ging in Bierbeek de derde editie van de VLP CEN door. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de VLP club 'Het Springpaard' en kon rekenen op een nieuwe organisator. Het parcours door het Meerdaalwoud stond in 2016 al op de kalender, maar werd toen geschrapt. Dit jaar ging, dankzij de nieuwe organisatie, deze wedstrijd opnieuw door. Ondanks de voorspelde regenbuien bleef het overwegend droog.

Er was een totaal van 88 inschrijvingen, waarvan het grootste deel in de 40km reeks. In de initiatiereeks ging Deck Christian met Bo d l'r Del Cabanon met de beste puntenkaart lopen. In de kwalificatiereeksen wist Amaryllis Van Craenenbroeck met Slawoj Pl de eerste plaats te behalen in de 30km. In de goed gevulde 40km reeks kon Inge Huyghe met Noché als eerste de finish bereiken. Locale amazone Liesje Deneyer was met Surya DA dan de sterkste in de 60km reeks.

De hoogste reeks (80km) streden 16 deelnemers voor een podiumplaats. Uiteindelijk waren er drie LEWB combinaties de sterkste tijdens deze wedstrijd. Jean-Philippe Cohard haalde met Eaunoire Vague Ewalraid het goud binnen.