Zilveren Edouard Simonet in Aken

July 24, 2017

Regerend Wereldkampioen vierspannen Boyd Exell heeft voor de achtste keer ’s werelds grootste concours in Aken gewonnen. Het Nederlandse vierspanteam schreef geschiedenis door voor de tiende keer op rij de landenwedstrijd op hun naam te schrijven.

Na zijn overwinning in de dressuur en de vierde plaats in de marathon had Boyd Exell een voorsprong van meer dan 10 strafpunten op zijn protegé Edouard Simonet voordat hij de afsluitende vaardigheidsproef in ging. Boyd reed foutloos en finishte net buiten de toegestane tijd, maar dit bracht zijn achtste overwinning in Aken absoluut niet in gevaar.

IJsbrand Chardon eindigde in Aken als derde nadat hij een plaatsje moest toegeven in de vaardigheid. Nederlands kampioen Koos de Ronde volgt hem op minimaal verschil op de vierde plaats en Theo Timmerman eindigde als vijfde. Duits kampioen Christoph Sandmann was de beste Duitser op de zesde plaats.

Edouard Simonet maakte indruk met een foutloze vaardigheid en klom naar de tweede plaats. Het Belgische team met Simonet, Glenn Geerts en Dries Degrieck bezorgde de jarige chef d’équipe Françoise Lienart een mooi verjaardagskado door op de tweede plaats te eindigen in de landenwedstrijd, voor gastland Duitsland.

Bondscoach Harry de Ruyter was niet tevreden over de prestaties van de Oranjemenners in de vaardigheid: “We hebben zo veel kwaliteit in huis, dit mag niet gebeuren. Eén fout mag, maar twee balletjes is te veel,” doelt De Ruyter op de resultaten van Chardon en Timmerman. “Het parcours was ook iets te makkelijk en de menners hebben het te makkelijk gereden, dan ontstaan dit soort fouten,” aldus de bondscoach die na de internationale menwedstrijd in Beekbergen begin augustus definitief bekend maakt, welke drie menners deelnemen aan het EK in Gothenburg eind augustus.