Glenn Geerts racet naar tweede plaats in Wereldbeker wedstrijd Mennen

January 21, 2018

In Leipzig werd zojuist de Wereldbeker wedstrijd verreden voor het vierspan mennen. De winst bleef daar in Zwitserse handen bij Jerome Voutaz die met zijn Belle du Peupe, Eva II, Folie des Moulins en Leny in de drive-off naar een tijd van 278.45 seconden wisten te rijden. Slechts drie menners mochten zich melden voor de barrage ronde in deze obstakel op tijd ronde.

De Belg Glenn Geerts was er daar ook een van, samen met zijn Maestoso Li-10, Maestoso Xiv 1-1, Silver en Szellem wist hij de tweede plaats te behalen door naar een tijd van 286.91 seconden te rijden. Daarmee bleef hij voor op de Australiër Boyd Exell die hier met zijn vierspan naar de derde plaats reed in 287.03 seconden.

De top vijf bestond verder uit een vierde plaats voor de Duitser Barny Stein, die in de eerste ronde een totaal van 149.62 bij elkaar wist te rijden. Terwijl de vijfde plaats ging naar de Nederlander IJsbrand Chardon en zijn Baturra Lix, Feles, Incitato Pandur en Maestoso X-30 Magus met wie hij in totaal naar 151.42 seconden reed. Koos de Ronde kon zich nog op een zevende plaats opstellen.

In de FEI ranking houdt dat in dat Boyd Excell aan de leiding gaat met een totaal van 30 punten, gevolgd door de Zwitser Jerome Voutas die met 24 punten op de tweede plaats staat. Dan volgen de Nederlanders met een derde plaats voor IJsbrand Chardon met 22 punten, Koos de Ronde op vier met 20 punten en Bram Chardon op de vijfde plaats met 18 punten. Glenn Geerts volgt op de zesde plaats met 16 punten.

Klik hier voor alle resultaten