Marijke Bax en Bram Van Hulle keren huiswaarts met prijzen

Nadat de zogenaamde 'World Finals' voor studentenruiters vorig jaar te gast waren in Wellington, Florida, werd afgelopen weekend het event georganiseerd in Marburg, Duitsland. In het prachtige privé-complex 'Reitsportanlage Dagobertshausen' verzamelden ruim 10 landen om te strijden in zowel dressuur als springsport.

Enkel de beste zes landen kwalificeerden zich voor de 'Gold League'. België hoorde daar helaas niet bij, na een minder succesvol jaar.

Uiteindelijk was het Duitsland die aan de haal ging met de overall overwinning. Het organiserende land finishte tweede in zowel de dressuur als springsport.

In de Silver League was het Zwitserland die zowat alle prijzen in de wacht sleepte. Voor België kwamen Kaeye Anné, Marijke Bax en Britta Vanschoenwinkel aan de start. De Belgische ruiters werden gekozen op basis van hen prestaties doorheen het jaar. Echter wist enkel Marijke Bax huiswaarts te keren met een podium plaats. De Antwerpse amazone finishte alsnog derde in de dressuur categorie. De Zwitserse Sonja Kulka wist de overwinning te halen.

1501665_1756982277858884_6582626599845136713_n

Bij het springen werd de finale verreden op springfouten en ideale tijd. Met een finish in 68.22 seconden wist Belgische ruiter, Bram Van Hulle de scherpste tijd neer te zetten. Echter was dit buiten een springfout gerekend, goed voor een derde plaats. Uiteindelijk was het de Amerikaanse Malayla Benjamin die huiswaarts keerde met de overwinning.

Het Belgische team wist zich in geen enkele categorie te kwalificeren. Het internationale team, waar Bram Van Hulle deel van uitmaakte strandde eveneens op een derde plaats in de team springsport.

[caption id="attachment_112941" align="aligncenter" width="533"]Bram Van Hulle Bram Van Hulle[/caption]