Vooruitblik naar het nieuwe Horseball seizoen

February 3, 2016

Op maandagavond 1 februari verzamelden de ploegverantwoordelijken van de nationale Horseballcompetitie in de vergaderruimte van de KBRSF, voor een ondertussen jaarlijkse traditie, de ‘algemene vergadering van de ploegverantwoordelijken.

De avond ging van start met een toost op het nieuwe jaar, door Nationale commissievoorzitster Liliane Plas.
Na Liliane namen ook Sven Beirnaert en Olivier Jacques-Houssa het woord over de competitie 2016.  En zal dit jaar namelijk opnieuw met 2 divisies gespeeld worden. In Divisie 1 vinden we 4 ploegen terug: Horse2Me, Too-X-Treme, ’t Hoefijzer 3 en Caramel 1. Zij bekampen elkaar tijdens 12 speeldagen.

Divisie 2 wordt samengesteld uit 7 ploegen: Ram, Horseballteam GT, The Flying Monkeys, ’t Hoefijzer 5, 2H2H, Credimus en Caramel 2. Voor hen staan er 14 speeldagen op het programma in 2016.

De verschillende organisators en wedstrijdlocaties werden aansluitend toegelicht door Frans Van Severen. De Horseballcommissie is zeer verheugd naast de vertrouwde organisaties, ook 2 nieuwe organisators te kunnen verwelkomen, namelijk M&M Stables Diepenbeek en Heidebos Oosteeklo. Wij wensen deze nieuwkomers alvast een schitterende wedstrijd toe. U vindt de kalender via volgende link:

Hierna was het woord aan Valerie Antheunis, die kon melden dat voor de Mixed Nationale ploeg Sylvain Tollot zijn werk als coach zal verderzetten in 2016, terwijl die taak bij de Ladies dit jaar weggelegd is voor Michael Bradefer. Raoul Verhoeven neemt de pony’s onder zijn hoede en Robin Cool tenslotte bekommert zich om de U21.  Chefs d’équipe voor al deze categorieën zijn in 2016 Véronique Verschueren en Sven Beirnaert. We wensen hen natuurlijk een succesvol seizoen boordevol mooie momenten toe.

Tijdens een tafelronde kregen de deelnemers tenslotte een antwoord op hun eventuele vragen. De avond werd afgesloten met een gezellige babbel, een hapje en een drankje.