Nationale Horseballploegen verwelkomen 2 nieuwe chefs d’équipe

June 2, 2015

Op maandagavond 01 juni 2015 werden door de Nationale Commissie Horseball de twee nieuwe chefs d’équipe voor zowel de nationale mannen- en vrouwenploeg benoemd. Zij zullen naast met hun team, ook nauw samenwerken met Olivier Jacques-Houssa, ondervoorzitter van de Nationale Commissie, die zijn schouders verder zal blijven zetten onder het administratieve luik van de  Nationale Ploegen.

De Horseball amazones kunnen vanaf vandaag beroep doen op Charlotte De Brauw, die klaarstaat om het voortouw te nemen voor wat betreft administratie en praktische organisatie en planning van de ploeg. Charlotte heeft als ambitie de ruiters zoveel mogelijk deze taken te besparen, en ervoor te zorgen dat het team er telkens weer staat, niet enkel sportief, maar ook organisatorisch en perfect in tenue!

Charlotte kwam als 8-jarig meisje via een nichtje in de paardensportwereld terecht, en kreeg al gauw een eerste eigen pony. Op jumping leerde ze Robin Cool kennen, met wie ze samen nog cyclus (jumping) reed. Na een tijdje ontdekten ze samen een nieuwe discipline, Horseball. Een discipline waarin de teamspirit centraal, en waarin ze het beiden erg ver schopten.  Charlotte zelf was tweemaal present als speelster op een EK Horseball.

Bij de mannen staat vanaf nu Dominique Piscador in voor de praktische begeleiding en organisatie van de nationale ploeg.  Dominique bracht haar jeugd door tussen de paarden en gaf deze liefde voor de dieren door aan haar dochters. Zij kwamen voor het eerst in aanraking met de sport op 3-jarige leeftijd en zijn sindsdien gepassioneerde amazones. De oudste dochter, Stephanie, beoefent dressuur op nationaal niveau. En de jongste, Natasha, beoefent sinds enkele jaren Horseball en sinds kort op internationaal niveau, hoewel ze oorspronkelijk meer gepassioneerd was door de springsport.

Het mooie aan Horseball is volgens Dominique dat men de kans heeft om paardensport uit te oefenen op hoog niveau en dit in teamverband.

Hierdoor is ook Dominiques passie verder ontwikkeld en werd ze Teamleader van haar dochters ploeg, Team Vernaeve, een job die ze al vijf jaar met veel inzet uitvoert.

Vorig jaar kreeg Dominique reeds de kans om assistent-chef d’équipe te zijn voor zowel het mannelijk als het vrouwelijk nationaal team. Ze is dan ook zeer verheugd om haar nieuwe job als chef d’équipe bij de mannen te kunnen aanvatten.