Giverny Cappoen schrijft BK reining op haar naam.

Giverny Cappoen schrijft BK reining op haar naam.
Afgelopen zondag 09/10/2016 werd het Belgisch Kampioenschap van de reining verreden te Llyda Stables (Destelbergen). Ondanks het koude weer was er veel volk en kwamen er veel toeschouwers langs.
Het werd een mooie wedstrijd waarbij 44 deelnemers aan de start kwamen.

In de open werd Giverny Cappoen met SR Top Gun verdiend eerste.  In de amateur klasse zien we Patrick Van de Borne met One Fine Rico op het hoogste schavot staan. In de Rookie klasse reed Britt Lauwers met Rusty Lena de hoogste score.

Bij de beginners ging de gouden medaille naar Veronic Obbers met Rumble Bee Junior.  Bij de jeugd zien we bij de jongsten Silke Hendrix met Lenas tuff Chic en bij de "ouderen" Amber Heidbuchel met Wimps Lil Prize met de beker naar huis gaan.

In de klassen waarbij de leeftijd van het paard van belang is, namelijk de jonge paarden en senior paarden gaat de eer respectievelijk naar Frank Wollants met Whiz Me Mercedes en Sophie De Wolf met Rooster Trip.

Klik hier voor de volledige uitslag.

De eindranking van het Vlaams Kampioenschap Reining 2016 is gekend! Om de ruiters op het einde van het prachtige wedstrijdseizoen nog eens extra in de bloemetjes te zetten wordt er eenregelmatigheidscriterium bijgehouden.
Om in aanmerking te komen voor het Vlaams Kampioenschap dien je aan 2 voorwaarden te voldoen:

  • Licentiehouders zijn van een licentie bij de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) in het lopende jaar.

  • Aan 50 % van de wedstrijden deelgenomen hebben.


Alle namen die het groen staan komen in aanmerking voor het Vlaams Kampioenschap. De namen die in het rood staan, voldoen niet aan de voorwaarden. Degenen die aan de voorwaarden voldoen met de hoogste punten komen in aanmerking in hun categorie. Klik hier voor de volledige uitslag.