Elisa Arnould is beste Belg Endurance, Elisabeth Hardy rijdt zich in de kijker…

January 11, 2017

Onze landgenote Elisabeth Hardy, die in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft gedurende de wintermaanden, is er bezig aan een zeer succesvol winterseizoen, een vervolg op haar prachtig Europees zomerseizoen 2016. Eind december behaalde ze nog een 4e plaats tijdens een wedstrijd in Koeweit,die uitsluitend voorbehouden was voor dames (CEN120km).

Op 3 januari, bij haar terugkeer in Dubai, eindigde ze 2e met Dudley Dick. Het koppel behaalde een ongelofelijke gemiddelde snelheid van 27,46km/u tijdens de prestigieuze HH Mohammed Al Maktoum Ladies Cup, een CEN van 100km.

De wereldranglijst

71 van de 3400 geklasseerde ruiters op de FEI Endurance ranking 2016 zijn Belgische internationals.  Toch vinden we slechts 2 landgenoten terug in de top 100. Elisa Arnould op de 31e plaats in het klassement, en Elisabeth Hardy als 55e.  De volgende Belgen vinden we op een 109e plaats met Peter Bastijns, op een 134e plaats met Aurélie Wéry en op de 277e plaats met Raphael Van Cauter.

Het podium bestaat uit Maria Alvarez (ESP, 1e), Julien Lafure (FRA, 2e) en Pilar Saravia (URU, 3e). En zoals natuurlijk verwacht kon worden, zijn het de Fransen en de Spanjaarden die het talrijkst vertegenwoordigd zijn in deze ranking, waarbij de onze franse buren zelfs 5 keer terug te vinden zijn in de top 10.

Elisa Arnould, die in augustus nog Belgisch Kampioen werd, sloot het jaar af met slechts 1 eliminatie ( bij aankomst van het EK Samorin in september). Elisabeth Hardy van haar kant blijft na de verschillende podia die ze behaalde in Europa, ook in de Verenigde Emiraten de prachtige prestaties opstapelen.