Duitsers domineren wereldbeker voltige in Mechelen

December 27, 2016

Het is een stijlvolle ochtend vandaag in Mechelen met top dressuur en de Wereldbeker voltigedie het programma sieren. In altijd elegante disipline die enkel weggelegd is voor de meest soepele onder ons zijn het de Duitsers die zich van hun beste kant laten zien door de wedstrijd bij de mannen en de vrouwen the winnen. De overwinning bij de Pas des Deux ging naar het team van Italie.

Bij de mannen ging de winst overduidelijk naar Jannik Heiland die op zijn dertien jarige Dark Beluga een fatastische oefening liet zijn die 8.382 punten kreeg van de jury. Fransman Clement Taillez liet ook een knap staaltje voltige zien, maar wist het niveau van Beluga niet te evenaren en werd tweede met 8.157 punten. Niet enkel Heiland toonde zijn vorm vandaag maar ook zijn landgenoten Jannis Drewill en Daniel Kaiser scoorden goed en werde derde en vierde.

Dat een goed voltige paard het halve werk is liets Dark Beluga vandaag zien. De dertien jarige ruin van De Niro stond ook ten gronde aan de overwinning bij de vrouwen vandaag. Dit maal was het Kristina Boe die super oefeningen turnde en met maar liefst 8.531 punten de overwinning in huis haalde. De Italiaanse Silvia Stopazzini scoorde 8.337 punten en werd tweede, vlak voor de Duitse Corinna Knauf die 8.227 punten kreeg.

Bij de Pas de Deux waren er twee teams die naar Mechelen afgereisd waren. En daar was het Italiaanse duo van Stopazzini en Lupachini ruim beter als de Duitse concurrent.