Belgen goed van start tijdens Nations Cup Nederland

Belgen goed van start tijdens Nations Cup Nederland
Vandaag is de voorlaatste Nations Cup van het jaar van start gegaan in Nederland. Een totaal van 13 verschillende landen zijn afgezakt naar Barchem om de nodige punten te sprokkelen voor de World Finals eind dit jaar. Ook de Belgische studenten ruiters zijn aanwezig met een team.

Edith Lagrou, Jolien Staes en Stephanie Eeckhout zullen de Belgische driekleur verdedigen op dit driedaags evenement. Hoewel het voor Edith en Jolien hen eerste internationale studenten ervaring is, kunnen ze vertrouwen op de ervaring van de menige supporters en uiteraard team-ruiter, Stephanie Eeckhout. Voor Jolien bracht dit vandaag meteen een kwalificatie voor de tweede ronde op.

De Belgische studenten hebben er een turbulent internationaal jaar op zitten. Enkel de top zes van de President's ranking kan zich kwalificeren voor de zogenaamde 'Gold League' tijdens de World Finals. Voor het eerst in jaren staat België op een zevende plaats en dient het tijdens de Nations Cup in Nederland dus alles uit de kast te halen.

Door hen overwinning vorig jaar - in Florida - zijn Groot-Brittannië en Polen al zeker van hen startplaats. Ook organiserend land, Duitsland, heeft de nodige punten reeds bij elkaar.