Asmara du Courtisot Belgisch kampioen endurance 7 jarigen

May 8, 2017

Ecurie des Sauvlons organiseerde zondag 7 mei voor de 23 ste keer een endurance wedstrijd. Naast de nationale wedstrijden (CEN van 20 tot 80 km), stond net als vorig jaar ook een CEI1* 90 km op het programma die tevens het kader was voor het kampioenschap van België voor 7 jarige paarden. Twaalf combinaties gingen van start in deze CEI1* waaronder 5 zevenjarigen. Zeven combinaties haalden de finish waarvan slechts twee zevenjarigen. Louna Schuiten met Asmara du Courtisot werd kampioen voor Freddy Meurrens met Nibbles KH.

De wedstijd werd gewonnen door Grace Gilmaire / Eau Noire Cassie aan een gemiddelde van 18,5 km/u, 8 minuten voor Louna Schuiten / Asmara du Courtisot aan een gemiddelde van 17,5 km/u.

Voor Louna Schuiten dus een kampioenschapstitel en een dubbel podium.

Asmara du Courtisot (Beau Bar x Java) is een volbloed arabische merrie, in Frankrijk geboren op de “élevage du Courtisot’ (Aumerval, Pas de Calais), nog altijd in eigendom van de fokkers, Brigitte en Jean-Pierre Branly. Zij komt uit de moederstam Manganate via Djelfor.

Nibbles KH is een kruisting van Trakhener en Arabier (Paris x Karnaval). De ruin, in eigendom van ruiter Freddy Meurrens, stond al op het podium van de 6 jarigen vorig jaar in Lichtaart.

Equnews /

persbericht KBRSF