Niki Geenens, Tom Sneppe en Kim Neirynck op het podium tijdens GP Aalter

March 20, 2017

Tijdens de eerste officiële Outdoor wedstrijd van het jaar, was het spannend om de vele combinaties die zich ingeschreven hadden  hun parcours te laten rijden in het daglicht.
Daarom werd ook besloten om tijdens de GP over een hoogte van 1m25 geen aparte barrage te houden, maar deze in te sluiten in het parcours.

Met meer dan 60 starters wisten er slecht 15 dubbel foutloos te rijden in deze rubriek op zaterdag. De snelste was hier Niki Geenens. Zij wist met Helios v/d Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop) een snelle barrage tijd neer te zetten van 29,33 seconden.

Op de tweede plaats zagen we Tom Sneppe die zijn leidersplaats een lange tijd wist te behouden. Hij zette met Iona van de Legeweg (v. Wandor van de Mispelaere) de te kloppen tijd op 30,06 seconden, wat slechts 0,7 seconden trager was dan de winnaar Niki Geenens. Ook met zijn tweede paard Kismet Van De Lentakker reed hij een foutloze basisronde, maar hiermee tikte hij spijtiggenoeg een balkje af in de barrage.

Op 3 zagen we Kim Neirinck met R.A.T.M. Z die in tijd van 31,00 seconden de klok aftikten. R.A.T.M. Z is een 14-jarige Rash Z ruin ingeschreven bij Zangersheide. Kim werd onlangs nog tweede tijdens Flanders Horse Expo in Gent en wist deze zomer de titel van Belgisch Kampioen bij de Amazones in de wacht te slepen. Ook zij mag best tevreden zijn met deze goede start van het outdoor seizoen.

De top 5 vullen we aan met Frederik de Donder op plaats 4 met Finesse Van De Sneppe Z (v. H&M Forever d’Arco ter Linden). Zij reden door de meet in een tijd van 31,08 seconden. Ook met Kaya Van De Bosbeek (31,68 seconden) en Kennedy van HD (34,66 seconden) bleef hij dubbel foutloos.

Vanleeberghe Cedric zorgde voor een vijfde plaats met Cantinero. Ook zij bleven dubbel foutloos en gingen door de chrono in een tijd van 31,15 seconden. Wat top 5 op minder dan 2 seconden verschil liet eindigen.

Voor de resultaten Klik Hier