Max Sebrechts is niet te houden in het Zilveren Spoor

Max Sebrechts is niet te houden in het Zilveren Spoor
De dag in Moorsele ging verder met de U25 op 1.30m hoogte. Hier was de winst voor Simon Morssinkhof. Deze ruiter kwam aan de start met Electric en ging door de finish in 34.48 seconden. De tweede foutloze barrage was voor Camille Demolie die onder haar zadel Foxtrot C had en door de finish ging in 36.54 seconden.

Max Sebrechts en Francois Brichart hadden beide vier strafpunten in de barrage. De snelste van de twee was Sebrechts met AD Blanez die een tijd van 31.11 seconden had. Brichart reed met Bambou Ideal Home en stopte de klok in 32.59 seconden.

Bij de pony's in de 1.20m categorie was de winst voor Max Sebrechts die aan de start kwam met Kilmulleen Olympic Cruise en door de finish ging in 37.23 seconden. Op de tweede plaats kwam Aline Secru te staan met onder het zadel Opaline Optima. Deze amazone ging over de eindmeet in 39.18 seconden. Sebrechts vervolledigde zelf ook de top drie in 44.08 seconden met Kodiak van Orchild s.

Bij de juniors op 1.30m hoogte was de winst voor Arnaud Gaublomme die de snelste barragetijd had met Coradina van het Badelen Z in 23.31 seconden. Hij werd opgevolgd door Max Sebrechts met Cacacha van het Schaeck. Sebrechts stopte hier de tijd in 24.51 seconden. Gaublomme kwam terug op de derde plaats met Corale van't Glemhof die foutloos door de finish ging in 25.90 seconden.

Bij de Children was Jerome Schmidt de enige die foutloos wist te blijven in het basisparcours. Hij reed Jatropha en op de tweede plaats kwam hij ook te staan met zijn Etoille die in het basisparcours één balk had.

De laatste proef van de dag was de U25 op 1.40m hoogte, hier bleef ook maar één ruiter foutloos in de basisomloop. Francois Brichart reed Dragonball rond in 81.85 seconden. De tweede plaats was voor Pieter De Brabandere met Honey van de Dorpshoeve die vier strafpunten hadden in hun basisomloop. Max Sebrechts kwam hier ook terug op een derde plaats samen met Holiday Uno.