Xavier Snackers scoort op Poolse bodem

Van het weekend stond de internationale Eventing aan de Poolse kustplaats Sopot op de kalender en daar was het Xavier Snackers die een sterke prestatie neer zette in de CIC2* met een podium plaats achter winnaar Niklas Lindbäck. Giel Vanhouche was ook in goede vorm hij pakte een top 5 notering mee.

Snackers begon met En Silence Otrang aan een kleine inhaalrace nadat hij een dressuur score van 46.40 strafpunten meekreeg op de eerste dag. Maar met een zeer sterk gereden cross country en een foutloos spring parcours wist de ruiter op te klimmen tot een mooie derde plaats achter de Zweed Lindbäck die met Cendrillon vanaf dag één aan de leiding ging.

Zelfs een balk in het springen wist het winnende duo niet van de eerste plaats te houden. Met een cross country ronde uit het boekje maakte ze het af en lieten thuis amazone Malgorzata Cybulska en Chenaro 2 achter zich. De Poolse amazone eindigde op haar dressuurscore van 44.10 strafpunten en werd tweede.

Vanhouche had ook een goede wedstrijd met  Figaro De Verby. Na een start in de dressuur op 46.60 stafpunten wist de ruiter 0.8 stafpunten voor tijd toe te voegen aan zijn score wegens tijdsoverschrijding in de cross country. Dat leverde hem een vijfde plaats op vlak achter de Pools Julia Elzanowska die met Lucky Comback  een eindresultaat had dat 0.1 strafpunt lager lag.

In de CIC3* waren het de Duitse combinaties die regeerden. Onder aanvoering van Anderas Ostholt namen ze de volledige top 5 in. Ostholt won met Pennsylvania 28 en werd derde met So Is Et. Julia Krejewski werd met haar Olympiade paard Samourai Du Thot tweede en eiste de vierde plaats op met de talentvolle Chipmunk FRH.

Ingrid Klimke gaf haar leidende positie in de cross country op en werd vijfde. Zij ging rustig rond met Weisse Duene en verzamelde daarbij 12.8 strafpunten voor tijd.

De bete Belgische prestatie kwam van Joris Vanspringen en Imperial Van De Holtakkers. Zij reden een goede wedstrijd maar hadden net als Klimke een relaxte cross country gereden en vielen door 11.2  tijdsfouten terug naar een twaalfe plaats in het klassement.