Voorlopige zevende plaats voor Karin Donckers na eerste dag dressuur EK Eventing

Voorlopige zevende plaats voor Karin Donckers na eerste dag dressuur EK Eventing
Vanmorgen is op Poolse bodem in Strzegom het Europees Kampioenschap Eventing van start gegaan. Hier verscheen vanmiddag voor België Karin Donckers in de ring met haar Fletcha van't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles) met wie ze met 571,5 strafpunten op een voorlopige zevende plaats staat.

Na de eerste dressuurdag vandaag is het de Nederlandse chef d'equipe Bettina Hoy die voor Duitsland aan de leiding gaat. In het zadel van haar Seigneur Meditcott (v. Seigneur D'Alleray) zette ze een totaal neer van 652,0 strafpunten. Daarmee gaat ze voor op de Fransman Thomas Carlile en zijn Upsilon (v. Canturo) met wie hij op een tweede plaats staat voorlopig met 601,0 strafpunten. Op de derde plaats staat voor nu de Duitse amazone Julia Krajewski en haar Samourai du Thot (v. Milor Landais) die na hun dressuur op een totaal van 591.0 strafpunten staan.

De Zwitser Felix Vogg neemt met Onfire de vierde plaats in beslag met een totaal van 586.5 strafpunten, gevolgd door een vijfde plaats voor de Zweedse Louise Svensson Jähde en haar Wieloch's Utah Sun met 581.0 strafpunten.

Ook Joris Vanspringel kwam vandaag aan de start met Lully des Aulnes (v. Doris des Halles). De combinatie staat met 512.0 strafpunten op een voorlopige 23e plaats. Kris Vervaecke en Hopper ten Hunsel staan na hun dressuur vandaag met 502.0 strafpunten op een 31e plaats in het klassement.

Morgen om 10.15 uur verschijnt voor België de eerste ruiter in de ring voor de tweede dag van de dressuur. Xavier Snackers zal de tweede dag aftrappen met zijn En Silence Otrang, terwijl ook Giel Vanhouche met Figaro de Verby om 12.15 uur en Lara de Liedekerke-Meier met Alpaga d'Arville om 16.00 uur nog in actie zullen komen.

Bekijk hier de voorlopige tussenstand