VLP introduceert de JumpCross

VLP introduceert de JumpCross
Na overleg met ruiters, organisatoren, coaches en het VLP bestuur heeft de VLP eventing commissie beslist om vanaf 2018 een nieuw concept “JumpCross” te introduceren.

JumpCross is een jumping, gevolgd door een korte cross (geen dressuur) en kan zowel indoor als outdoor georganiseerd worden.

Het doel van dit concept is om meer gelegenheden aan te bieden aan ervaren en minder ervaren ruiters en paarden om cross ervaring op te doen (opstarten seizoen, opbouwen van conditie, eerste ervaring op crosshindernissen…):

 

  • De veiligheid en de kwaliteit van de cross worden ten allen tijde gegarandeerd

  • Het event is “om te oefenen” (zonder klassement) en wordt georganiseerd in een gemoedelijke, flexibele sfeer. We streven naar een positieve ervaring voor zowel ruiter als paard!

  • Indien een combinatie 3 weigeringen heeft op eenzelfde hindernis mag diezelfde hindernis niet meer worden aangereden maar mag de combinatie het parcours wel verderzetten.

  • Enkel indien een official van oordeel is dat een combinatie niet geschikt is om het parcours verder te zetten, dit om eender welke reden, zal de combinatie worden uitgesloten.

  • Alle reeksen kunnen georganiseerd worden voor paarden en pony’s, inclusief My First Eventing, in het voorprogramma van het evenement zal telkens vermeld staan welke reeksen er zullen plaatsvinden.

  • Een combinatie mag deelnemen aan alle reeksen waarvoor hij gekwalificeerd is of lager. (bv. M combinatie mag 60-80-B-L-M rijden)


We kijken er naar uit om samen met enkele organisatoren dit concept te testen. Na 1 jaar zal dit geëvalueerd worden naar de toekomst toe.

De eerste JumpCross gaat door in Meerdonk (Hulsterlo) – 24 02/2018 – indore. Volgende reeksen zullen georganiseerd worden: J5 en L – 100cm , M – 110cm, Z – 120cm – My First Eventing

De tweede JumpCross zal plaatsvinden in Maarkedal – 24/03/2018 – outdoor. Volgende reeksen zullen georganiseerd worden: 60cm, 80cm, en B – 90cm

Het voorprogramma en het reglement komen weldra online.

Inschrijven kan via www.equibel.be (VLP en LEWB ruiters) of via de eigen federatie (LRV en KNHS)

Tarieven / licenties / immatriculaties
















































JumpCross
Hoogte Licentie (min.) Immatriculatie Inleg
60 cm L01 registratie € 35,00
80 cm 03 registratie € 35,00
B 03 registratie € 35,00
L 06 Immatriculatie € 35,00
M 06 Immatriculatie € 35,00
Z 06 Immatriculatie € 35,00