Sterke Belgische delegatie voor WK jonge eventingpaarden

Sterke Belgische delegatie voor WK jonge eventingpaarden
Deze week trekken de eventingruiters richting het Franse Le Lion d'Angers voor het wereldkampioenschap jonge eventingpaarden. Voor België komen Geert Adriaensen, Lara de Liedekerke-Meier, Julia Schmitz, Pieter de Cleene, Geoffroy de Jamblinne, Maxime Lambrecht en  Annesjien Wouters aan de start.

In de CCI1* komt Geert Adriaensen voor het eerst aan de start op een internationaal niveau met Rafiki. De zesjarige QC Chica Leena zal er samen met Lara de Liedekerke-Meier aan de start komen.

De combinatie kwam eerder dit jaar al éénmaal aan de start op een internationaal niveau. Het duo haalde in Arville de derde plaats tijdens de CIC1*. Verder zal Julia Schmitz haar First Class GS aan de start brengen.

 

De zevenjarige Djack de la Vega (v. Delamanga) zal zijn strijd naar de wereldtitel uitvoeren met Pieter De Cleene in het zadel. Eerder dit jaar kwam het duo al aan de start in Waregem, Helvoirt en Arville. Geoffroy de Jamblinne rekent dan weer op de kunsten van de Contendro I-zoon, Consequent Pia Z.

Het duo leek dit jaar in goede doen met oa. een derde en vijfde plaats in Barroca d'Alva.

Maxime Lambrecht start met Felis Roses terwijl Annesjien Wouters aan de start komt met Lady Chin v't Moerven Z (v. Lord Z).