Raf Kooremans wint Eventing op 50e editie Indoor Brabant

March 9, 2017

Vanavond was de eer aan de Eventing ruiters om de 50e editie van Indoor Brabant te openen. En wat voor een opening was het! In de spectaculaire indoor Eventing rubriek was het Neder-Belg Raf Kooremans die na twee weergaloze ritten met de overwinning naar huis ging.

De formule was ten aanzien van vorig jaar iets veranderd. Vorig jaar ging kon er gewonnen worden door zo dicht mogelijk bij de optimale tijd het basis parcours af te leggen. Dit jaar werd er een barrage aan toegevoegd waar de vijf beste combinaties uit de eerste omloop op tijd tegen elkaar gingen strijden.

Als eerste combinatie was Wouter De Cleene op weg naar een ongelooflijk snelle rit met zijn Alaric De Lauzelle (v. Skikky II). De Belg had waarschijnlijk kunnen winnen. Echter vergat hij dat na de Rolex triple ook nog hindernis 20 de steeple kwam. Na aanmoediging van het publiek eindigde de ruiter alsnog zijn parcours en eindigde op een vierde plaats.

Landgenote Virginie Caulier wist wel meteen door te rijden na de steeple en zette daar de tweede tijd van de avond mee neer. Samen met haar paard Nepal Du Sudre (v. Duc du Murier) kwam ze in 78.21 seconden over de finish. Daarmee was de Belgische amazone net iets sneller als Nienke van Roekel die met Gentlemen (v. Querlybet Hero) in 78.85 seconden over de eindstreep kwam.

Maar niemand was een match voor Raf Kooremans, die afgelopen weekend ook al twee regionale titels in de wacht wist te slepen. In het zadel bij zijn Cavalor Chai Chai (v. Westering Star) had Kooremans al de optimale tijd met één seconden benaderd in het basis parcours. En ook tijdens de barrage ging het duo subliem door het parcours Zij klokten 72.87 seconden en waarden daarmee de terechte winnaar van de avond.

Kijk hier voor alle resultaten.