Prijzenregen voor Karin Donckers in Italiaanse Ravenna

Terwijl het in het grootste deel van Europa het Eventingseizoen is afgelopen werd in het zonnige en zuidelijk gelegen Revanna nog een top competitie op CIC1*, CIC2*, CIC3* niveau verreden. En waar de zon schijnt en Eventing gereden kan worden zijn ook Belgische top combinaties te vinden. Zo was ook Karin Donckers van de partij en zoals altijd kwam "de moeder" van het Belgische Eventing goed voor de dag met drie noteringen in de kop van het klassement.

In de CIC3* ging de amazone vrijdag van start met een zesde plaats (51.50) in de dressuur met Cunta Z. Maar door een knap staaltje cross country werk en springen kwamen daar enkel 10.80 tijd strafpunten bij van de cross country dag, die een pittige bleek met geen enkele combinaties foutloos binnen de tijd. Toch was het genoeg om nog flink te stijgen in het klassement en de wedstrijd af te sluiten op een geweldige tweede plaats achter Eveline Bodenmüller en Waldman.

De derde plaats in de CIC3* ging naar de Italiaanse Clelia Casiraghi die met Verdi van de 18e plaats was gekomen op zoek naar een top notering op eigen bodem.
Tijdens de CIC2* had Donckers een dubbel succes door met Lady Brown als tweede te finishen en met Hamilton nogmaals de vijfde stek in het eindklassement op te eisen.
Na de dressuur stond Donckers er zeer goed voor met een eerste plaats voor Hamilton (41.60) en een tweede plaats voor Lady Brown (43.30). Ook de cross country ging voorspoedig, maar het  afsluitende springparcours stond een overwinning in de weg.

Met Hamilton zag Donckers twee maal een balk vallen waardoor het duo uiteindelijk vijfde werd met een totaal van 61.20 strafpunten. Haar tweede positie (58.10) met Lady Brown wist de amazone wel de handhaven na een rit in het afsluitende springen met één springfout en twee tijdfouten.

De wedstrijd werd gewonnen door Paolo Mario De Simone en Oleg 14 die vanaf de 24ste plaats in de dressuur met een knap staaltje cross country werk de koppositie overnam na een foutloze cross binnen de tijd. Ook in het afsluitende springen wist de Italiaanse combinatie de nul te houden en werd zo de verdiende winnaar met  een eindresultaat van 57.50 strafpunten.