Maxime Livio wint de CICO3* cross van Waregem, Lara De Liedekerke-Meier beste Belg

Maxime Livio wint de CICO3* cross van Waregem, Lara De Liedekerke-Meier beste Belg
In Waregem was er afgelopen weekend een internationale cross wedstrijd, met de vertrouwde onderdelen dressuur, springen en de cross. Op het hoogste niveau van deze wedstrijd, de CICO3*, ging de overwinning naar Frankrijk. Maxime Livio en Pica d'Or stonden op een zesde plaats na hun dressuurproef. Ze bleven foutloos tijdens het springen en dat leverde hen voor dat onderdeel de eerste plaats op. Zo gingen ze de cross in op een derde positie. Ze eindigden op de tweede plaats in de cross, en zo reden ze naar de overwinning met een totaal van 45,80 punten.

Felix Etzel reed Bandit 436 voor Duitsland naar de tweede plaats. Zij kregen een totaal van 47,70 punten. Zijn landgenoot Andreas Ostholt behaalde met Pennsylvania 28 een derde plaats. Voor Julia Mestern en Grand Prix IWest was er een vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door de Japanner Yoshiaki Oiwa en Calle 44.

Lara De Liedekerke-Meier zette de beste Belgische  prestatie neer. Met Nyala d'Arville verzamelde ze 59,90 punten, en zo eindigden ze op de 11de plaats.

Binnen de CIC2* competitie ging de overwinning naar Nieuw-Zeeland met Caroline Powell en Flipper K. Zij behaalden een score van 46,90 seconden, na onder meer een mooie tweede plaats in de cross country. Voor Lizzie Baugh en Quarry Man was er een tweede plaats met 47,00 punten, na een derde plaats in het dressuur onderdeel.

Dirk Schrade reed Catelan naar de derde plaats. Zij bleven Francis Whittington en Evento voor, die vierde werden. Maxime Livio presteerde weer sterk, nu op de vijfde plaats met Vick du Gisors.

De beste Belgische prestatie kwam opnieuw van Lara De Liedekerke-Meier. Dit keer behaalde ze met Averouge des Quatre Chenes een mooie zesde plaats, dit met 52,40 punten. Jarno Verwimp zagen we met D.V.8 nog op de zevende plaats.

Bij de CICOJ1* ging de overwinning naar Tiffen Berger met Rohan de Poussot. Zij reden 42,60 punten bij elkaar. Beste Belg in deze proef werd Seppe Vilain. Met Ja'Dor vh Westhof verzamelde hij 49,10 punten, goed voor de zesde plaats. Hun dressuurproef werd beloond met een derde plaats. Jarno Verwimp sloot met Dabiola M de top 8 af.

Tot slot was er nog de CIC1*. Daarin was Lara De Liedekerke-Meier opnieuw zeer succesvol. Met QC Chica Leena eindigde ze op de tweede plaats met 45,40 punten. Enkel de Duitse Rebecca-Juana Gerken deed het beter. Zij behaalde met Day of Glory 4 de beste score van 43,70 punten. De top drie werd vervolledigd door Ben Leuwer en Clever Louis.

Voor Senne Vervaecke en Google van Alsingen was er nog een zesde plaats. Wouter De Cleene sloot met Boy de top 8 af.

Klik hier voor alle resultaten