Luc Boonen wint klasse Zwaar in Merksplas

October 9, 2017

Luc Boonen is de eerste winnaar in de Z-reeks van het LRV-eventing-seizoen 2017-2018. Hij kwam in Merksplas gedeeld als derde uit de dressuur maar bleef in de cross-country zonder hinderis- en tijdsfouten en ook in de afsluitende jumping reed de ruiter van LRV Geel ten Aard naar een foutloos parcours. Het leverde hem een knappe eerste plaats op.  Voor de huidige nummer 10 op de wereldranglijst eventing, Karin Donckers met Un Amour de Texo (v. L’Amour du Bois). Sven Grouwels van LRV Langdorp en zijn Fenner (v. Randel Z) reed de derde plaats voor de plaatselijke amazone Michelle Malisart van LRV Merksplas met Halla (v. Muscaris d’Ariel). Tim Ooms van LRV Mol Achterbos en zijn Equina van de Buitenheide (v. Quintus) reed naar de vijfde plaats in deze sterk bezette reeks.

In de klasse Midden ring 2 startte Europees Kampioen Wouter De Cleene, (LRV Minderhout) zijn nieuw talent Bohannan (v. Delamanga). Thomas Smeyers (LRV Grobbendonk) die er afgelopen zomer ook bij was op het EK reed met Kulderzipke van ’t Kerstenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar zilver voor Ronny Smet (LRV Kieldrecht Vrasene) met Gina v’t Plutoniahof (v. Indoctro). In ring 3 was het goud voor Remco Geldhof van LRV Pepingen en Looping van ’t Kinroyveld (v. Scendix). Mathias Naert van LRV Gavere en Jannes van ’t Spoel (v. Filmstar). Arnout Augustyns van LRV Minderhout en Jappeloup (v. Warkant   van ’t Gestelhof) reden naar brons.

In de klasse Licht was er goud voor Nathalie Verhoeven (Ukinal van de Burcht) van LRV Minderhout, Pieter De Gussemé (Elastica van de Haringslede) van LRV Meldert en de broers Frederik Smet (Flint) en Ronny Smet (Messie vh Eikelhof) van LRV Kieldrecht-Vrasene.

Mirthe Van Dijck wint reeks 5 bij de pony’s

In de hoogste ponyreeks was er een gouden medaille voor Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel met Lars (v. Le Matslo). Mirthe en Lars legden de basis van hun zege in een bijzonder sterke dressuurproef. Baptist Petillion van LRV Izegem en Irco reden naar de tweede plaats voor Louise Van Dijck van LRV Gierle met Gasmann “B” van het Juxschot (v. Benneton). Jef Sutherland (LRV Broechem) en Espoir (v. Ten Ankers Jerrolianca) plaatsten zich op vier voor Bo Goeman van LRV Gavere met Orchid’s Giovanni (v. Kwaliteit).

 

Equnews /

LRV