Lara De Liedekerke-Meijer tweede in Oudkarspel

April 16, 2017

Afgelopen weekend stond in het Nederlandse Oudkarspel dat in de kop van Holland ligt de eerste internationale Eventing wedstrijd van het Nederlandse seizoen plaats.  En naast vele thuis combinaties waren er ook flink wat Belgen aan het werk, waaronder Lara De Liedekerke-Meijer die zich naar een tweede plaats reed in de CCI1*.

Vanaf het begin nam de jonge Duitse amazone Gesa Staas de leiding in de wedstrijd. Met een dressuur score van 40.70 strafpunten had ze een minieme voorsprong op De  Liedekerke-Meier en haar Ducati d’Arville die 41.30 seconden in de dressuur bijeen gereden had. Beide amazones gaven ook niets weg in de cross country van gisteren.

Ook bij het springen was het Staas die met haar St. Stacy niets weggaf en een foutloze ronde neer zette.  Lara liet wel een balkje vallen en kwam daarmee op een eindscore van 45.30 strafpunten. Dit was nog genoeg om haar man Kai-Steffen op afstand te houden. Die sprong met Glücksruf een foutloze rit en had zich dankzij een sterke crosscountry naar een uiteindelijke derde plaats gereden. De Liedekerke-Meijer werd met haar tweede paard Just Nice Wonderland (foto) nog 17e.

Op de vierde en vijfde plaats stond het halve Nederlandse Olympische team met Alice Naber-Lozeman op de vierde plaats en Tim Lips die de vijfde plaats opeiste.

Kijk hier voor alle resultaten.