Lara De Liedekerke-Meier zet topprestatie neer in Marbach

Lara De Liedekerke-Meier zette van het weekend een top resultaat neer in het Duiste Marbach. In de CIC3* stuurde de amazone haar Averouge des Quatre Chenes (v. Vert Et Rouge) naar een podium plaats achter winnaar Michael Jung.

De Liedekerke-Meier begon haar wedstrijd in de dressuur op een 21ste plaats. In de cross country vocht het duo zich naar de kop van het klassement. Ze reden een ronde uit het boekje en finishte foutloos binnen de tijd, waardoor de naar de vijfde plaats klommen. Tijdens het afsluitende springen werden veel fouten gemaakt. Zo zag ook Lara haar paard één balk uit de lepels tikken. De concurrentie maakte echter meer fouten waardoor de Belgische amazone kon doorstoten naar de derde plaats.

Met Njala d'Arville (v. Verdi) zette De Liedekerke-Meier eveneens een top resultaat neer. Het duo begon op de 28ste plaats in de dressuur om vervolgens de wedstrijd af te sluiten op de vijfde plaats. Met haar derde troef Alpaga d'Arville eindigde de amazone als twaalfde.

Michael Jung ging vanaf het begin aan de leiding met Lennox (v. Sunlight XX).  In het zadel bij de 9-jarige ruin, waarmee Jung in 2015 het WK voor jonge paarden won, starte de Duitse superster op een score van 37.80 seconden. Dat gaf Jung zoveel speling dat zelfs wat tijdsfouten in de cross country en een balk in het springen hem niet van de winst konden houden. Ze pakten de eindzege met 50.20 stafpunten.

De tweede plaats ging eveneens naar Duitsland. Jesefina Sommer en Hamilton 24 (v. Heraldik XX) begonnen op de derde plaats in de dressuur met 45.20 strafpunten. Met een goed gereden cross country rit en een foutloos springparcours wist het duo een plaatsje te stijgen en eindigde daarmee vlak achter Jung met 52.20 strafpunten.