Lara de Liedekerke-Meier morgen op jacht naar goede notering in Luhmühlen

June 15, 2017

In het Duitse Luhmühlen staat het weekend in het teken van een vier sterren cross country. Voor België is het Lara de Liedekerke-Meier die met haar Alpaga d’Arville zal gaan strijden om een plaatsje op het podium.

Vandaag werd het eerste gedeelte van de dressuur verreden waarbij het de Amerikaanse Marilyn Little is die voorlopig aan de leiding gaat met haar RF Scandalous. Zij wist haar dressuurproef te voltooien met 38.00 punten. De Britse Nicola Wilson zit er echter zeer dicht achter door met haar Bulana naar een score te rijden van 38.70 punten. De Britten staan er goed voor na deze eerste voorlopige uitslag met ook nog een derde plaats voor Olivier Townend die zijn Black Tie naar een derde plaats reed met 43.00 punten. En ook Rosalind Canter staat op een stevige vierde positie met 45.10 punten in het zadel van haar Zenshera.

Als vijfde vinden we Beeke Jankowski voor duitsland die er momenteel met zijn Tiberius 20 met 46.20 punten ook goed voor staat.

Morgen zal de tweede dressuur dag verreden gaan worden. Als één van de laatste deelnemers zal Lara morgen haar opwachting maken, zij zal namelijk starten om 16.17 uur. Ook morgen worden er verschillende grote namen aan de start verwacht met onder andere de Duitse amazone die ook het Nederlandse team coacht, Bettina Hoy en haar Designer 10, de Fransman Astier Nicolas met zijn Molakai, de Britse Pippa Funnel en haar Billy the Biz, Andrew Nicholson voor Nieuw-Zeeland met zijn Teseo en de Duitser Andreas Dibowski met FRH Butts Avedon, ook de Nederlander Tim Lips zal met Bayro aan de start verschijnen. Er beloofd dus nog zeker wat te gaan schuiven in de voorlopige ranking.

Resultaten vindt je hier.