Lara De Liedekerke kroont zich tot nieuwe Eventing kampioene van België

September 24, 2017

Gelijktijdig met het FEI Wereldkampioenschap en Belgisch Kampioenschap springen in Lanaken organiseerde Eventing Waregem het Belgisch Kampioenschap Eventing in de West-Vlaamse paardenstad, Waregem.

Op zondag 24 September, 2017 schreef Lara de Liedekerke-Meier de Belgische overwinning en titel op haar naam. In het zadel van Nyala d’Arville (v. VDL Groep Verdi TN) sprong de Liedekerke naar het goud. Eerder deze week begon de combinatie hun strijd voor de titel op de vierde plaats na de dressuur rubriek.

De combinatie haalde de ‘schade’ in na het springen en werkte volledig af op zondag met de uiteindelijke overwinning. Titelverdediger, Joris Vanspringel moest zich zo kronen tot vice-kampioen. In het zadel van Imperial van de Holtakkers crosste hij zich naar de zilveren medaille.

Het brons werd gegrepen door Giel Vanhouche met Figaro de Verby.

Net buiten het podium volgden Chloe Raty (Axel Z) op de vierde plaats en Stef D’Hoker (Keep Safe G Z) op de vijfde stek.

Young Riders kampioen gekend

Ook de Young Riders reden hun kampioenschap deze week. Hier mag Senne Vervaecke zich vanaf vandaag Belgisch kampioen noemen.