Karin Donckers op fantastische achtste plaats in de wereldrankings eventing

Karin Donckers op fantastische achtste plaats in de wereldrankings eventing
De wereld Rankings van de eventing werden deze week bekend gemaakt. Helemaal bovenaan vinden we de Duitser Michael Jung wat niet helemaal als een verrassing zal komen. De ruiter sprokkelde maar liefst 463 punten bij elkaar in de periode van 1 november 2016 tot en met nu.

Daarmee verwijst hij de Nieuw-Zeelander Tim Price, die onlangs de driesterren wedstrijd van Military Boekelo nog op zijn naam schreef, naar een tweede plaats. Price verzamelde in totaal 450 punten evenals de Britse Gemma Tattersall die met 450 punten op een derde plaats staat.

Ook in de top vijf vinden we de Amerikaan Phillip Dutton met een totaal van 435 punten op een vierde plaats, gevolgd door de Nieuw-Zeelander Andrew Nicholson die met 415 punten op de vijfde plaats staat.

Een zeer mooi resultaat is er ook voor onze Belgische amazone Karin Donckers. Zij behaalde maar liefst 391 punten en eindigde daarmee op een fantastische achtste plaats in deze wereldranking.

De Nederlander Tim Lips klimt van een 76e plaats maar liefst naar een 47e plaats met een totaal van 238 punten. Daarmee is hij de beste Nederlander uit de lijst.

Klik hier voor de volledige ranking