Karin Donckers neemt ongelofelijk sterke start in Badminton

Karin Donckers neemt ongelofelijk sterke start in Badminton
De tweede dag van de Badminton Horse Trials is afgelopen en als Belgen kunnen we alles behalve ontevreden zijn. Karin Donckers stond lange tijd op de eerste plaats na de dressuur, maar werd spijtig genoeg nog door 3 andere ruiters geklopt. Niet te min is dit voor haar paard Fletcha van 't Verahof (v. Vigo d'Arsouilles)een zeer mooie prestatie. Fletcha is zeer sterk in de cross-country en stelt normaal niet snel teleur in het jumpinggedeelte.

We mogen dus zeer optimistisch kijken naar een eventuele podiumplaats vorr Karin in het loodzware Badminton. De tweede belg ter plaatse, Joris Vanspringel, staat niet echt gekend om zijn dressuurprestaties en zal dus nog wel wat van zijn 75ste plaats stijgen na zijn sterke onderdeel morgen, de cross country.

Hoewel Karin lang aan de leiding stond werd ze verbeterd door de Australiër Christopher Burton die met zijn Graf Liberty met kop en schouders boven de rest uitstak. Ook de topamazone Ingrid Klimke deed het beter Met Horseware Hale Bob Old bezet zij een voorlopige tweede plaats en Jonty Evens vult de top 3 aan met Cooley Rorkes Drift.

Voor meer resultaten klik hier