Karin Donckers bevestigt haar top tien plaats op de wereldranglijst

Karin Donckers bevestigt haar top tien plaats op de wereldranglijst
De eventingranglijst kende heel wat wijzigingen afgelopen maand. Michael Jung blijft echter wel de onverslaanbare kampioen. De Duitse eventing ruiter imponeerde in Strzegom in oktober en behield zo zijn positie. Tim Price steeg enkele plaatsen naar de tweede plaats.

Price haalde met het team de Nations Cup overwinning tijdens de eventingwedstrijd in Boekelo.  De Nieuw Zeelander blijft Groot-Brittannië's Gemma Tattersall voor die haar vierde stek inruilt voor de derde plaats. Ook Phillip Dutton stijgt op de ranking met één plaats naar de vierde plek.

Imposante intrede in the top tien is er dankzij Sarah Bullimore en Rosalind Canter. De Britse Canter springt 9 plaatsen voorwaarts de top tien binnen op de zesde plaats. Canter verzamelde haar punten tijdens de CCI4* in Pau. Haar landgenote Sarah Bullimore deed het nog beter. Bullimore wisselde haar 62ste plaats voor stek zeven. In Pau reed Bullimore naar de tweede plaats, ook tijdens het WK jonge in Lion d'Angers imponeerde de amazone.

België's Karin Donckers verstevigd haar positie in de top tien. Donckers springt twee plaatsen voorwaarts naar de achtste stek in de nieuwe ranking.

Klik hier voor de ranking