Karin Donckers begint met goede dressuur in Strzegom

Karin Donckers begint met goede dressuur in Strzegom
Gisteren zijn in Polen de Strzegom Horse Trials van start gegaan waar ook de Nations Cup Eventing verreden zal worden over een korte CIC3*. Maar naast de Nations Cup heeft de Poolse wedstrijd ng meer te bieden waaronder een lange CCI3*. Juist in die laatste is het waar Karin Donckers gisteren goed van start ging met Fletcha van 't Verahof.

Na een teleurstellend einde in de cross country op de Badminton Horse Trials is Donckers naar Strzegom gekomen om revanche te nemen. En met een fraaie dressuur score van 39.90 strafpunten komt de amazone goed uit de strartblokken. Het duo staat voorlopig tweede achter de Zweedse Therese Viklund die met Daibolique 39.50 strafpunten overhield in de dressuur. Op de derde plaats staat Duitsland met Marina Köhncke en Lets Dance 73.

Donckers heeft niet enkel haar Vigo d'Arsoulles-zoon mee naar Polen maar heeft ook nog een tweede troef in de race met Lamicell Iris. De dressuur score van de nog maar 9-jarige schimmel was iets minder met 49.90 strafpunten en daarmee staat het duo op een voorlopige twaalfde plaats.

De Nations Cup start vandaag met de dressuur en gaat een strijd worden tussen Duitsland, Sweden, Nederland, Groot-Brittannië, Polen en Italië. België heeft geen team afgevaardigd.

Kijk hier voor alle resultaten.