Julie De Bolle wint hoogste reeks op Eventing Gavere

Julie De Bolle wint hoogste reeks op Eventing Gavere
Eventing Gavere 2017 was afgelopen weekend weer een daverend succes.  De vereniging d’Hulleruiters Gavere ontvingen meer dan 300 deelnemers die allen het weekend succesvol en sportief afsloten.

Na een goede start in de dressuur van 40,60 strafpunten was het Luc Rens die enkel één springfout in het afsluitende springparcours aan zijn beginscore wist toe te voegen. Daarmee ging hij met zijn paard Fanne van het Hulsthof aan de haal met de winst in de klasse M.

Jarno Verwimp zat met Dabiola M in de achtervolging en eindigde op zijn dressuur score van 53.30 punten als tweede aan het einde van de dag. Op de derde plaats vonden we Mathias Naert die Jannes van 't Spoel onder het zadel had en net als Verwimp op zijn dressuur score van 53,90 bleef staan. De top vijf werd volledig gemaakt door Grouwels Sven en Naert die met zijn tweede paard Fiocco van 't Spoel vijfde werd.

In de hoogste klasse Z pakte Julie De Bolle de winst met Calypso V-H Vitseroel. De amazone begon met kleine achterstand in de dressuur op de leider van het klassement. Maar wist dankzij een sterk gereden foutloze cross country en beperkte schade van één springfout in het springen de leiding in het afsluitende springen over de nemen.

Sven Grouwels  ging na de dressuur aan de leiding met 41.30 strafpunten. Maar liet in het afsluitende springen met Indiva van de Langeweg  twee balken uit de lepels vallen. Daarmee gaf het duo de winst uit handen en eindigde als tweede achter De Bolle.

Rik Van Vaerenbergh  overkwam hetzelfde in het afsluitende springen. Met Indira zag ook hij 8 strafpunten voor springfouten verschijnen op het scorebord. Zij pakte de derde plaats in deze klasse Z met  61,30 strafpunten. D'Hoker Stef en Clompen Joachim eindigden op de vierde en vijfde plaats.

In de hoogste reeks bij de pony’s (reeks 5) ging de zege in een sterk bezette ring naar Baptist Petillion (LRV Izegem) met Irco. Bo Goeman van LRV Gavere en Joe de la Grivardry (v. Aston du Langwater) pakte een zilveren medaille voor Lissa Van Mulders (LRV Galmaarden) met Nonstop. Anne Van Dijck van LRV Gierle en Jumper reden naar plaats vier en Daan Schellekens van LRV Sint Lenaarts maakte met Harmonie H (v. FS Harry Potter) de top vijf compleet.

In reeks vier was er gedeeld goud voor broer en zus, Jef en Julie Sutherland. Jef had Espoir  onder het zadel en Julie reed Kairo “E” van het Juxschot. Ze bleven allebei op hun dressuurscore staan na het cross- en springonderdeel.

Klik hier voor alle resultaten