Joris Vanspringel van start gegaan in Barocca d’Alva

March 1, 2018

In Portugal is de eerste eventing wedstrijd van het seizoen vandaag weer begonnen. Hier staat het aankomende week Barroca d’Alva op het programma. De eerste dressuurdag werd vandaag verreden in het CIC 1*, waar morgen ook de ruiters in het CIC2* van start zullen gaan.

Vanmiddag kwamen voor Nederland Jan Van Beek aan de start met twee van zijn paarden, terwijl ook Elaine Pen goed van start ging. Jan van Beek zagen we in het zadel van Vamp du Monselet M (v. Riesling du Monselet) met wie hij een totaal van 39.6 strafpunten bij elkaar reed en met Daingeann Paddy Pride M met wie hij na zijn dressuur op 31.7 strafpunten staat. Elaine Pen rekende vanmiddag op haar Blue Nile L.J. (v. Casco) met wie ze een voorlopige zesde plaats in beslag neemt met 30.3 strafpunten.

Aan de leiding gaat voorlopig de Fransman Bertrand Poisson en zijn Rapsodie des Ajoncs S.A.R.L. die hier met 22.4 strafpunten bovenaan het klassement staan voor nu. Dan zien we de Japanner Yoshiaki Oiwa met Bart L JRA en een score van 25.5 strafputnen, gevolgd door de Ier Aoife Clark die met Calling Card nu derde staat met 26.8 strafpunten.

Voor België kwam vanmiddag Joris Vanspringel aan start met zijn BWP-er  La Vie en Rose vd Holtakkers (v. Spenders S) met wie hij een totaal van 44.0 strafpunten bij elkaar reed. Morgen komt hij in het CIC2* nog van start met Imperial van de Holtakkers (v. Quidam de Revel)