Joris Vanspringel rijdt top tien binnen in Barroca d’Alva

March 4, 2018

De eerste eventing wedstrijd van het seizoen zit er weer op. Vandaag kwam in Barocca d’Alva de wedstrijd tot een conclusie met het afsluitende springconcours. In de CIC1* was er een overwinning voor de Fransman Bertrand Poisson in het zadel van zijn Rapsodie des Ajoncs (v. Fidji du Fleury) met wie hij met opnieuw een foutloze ronde naar een totaal van 25.6 strafpunten wist te rijden.

Op de tweede plaats is het de Japanner Yoshiaka Oiwa die hier met Bart L JRA ook na de dressuur de cross en het springen foutloos wist af te leggen. Hij noteerde een totaal van 28.3 strafpunten. Als derde zien we Maxime Livio die hier voor Frankrijk met zijn Pica D’Or (v. Tresor du Renom) naar een score weet te rijden van 28.6 strafpunten.

Ook de Nederlandse combinaties weten naar mooie prestaties te rijden. Zo is er voor Elaine Pen een vijfde plaats met haar Blue Nile (v. Casco) met een fantastische score van 30.3 strafpunten. Pen wist daarbij zowel haar cross als het springconcours foutloos af te leggen. Dit gold ook voor Jan van Beek die met zijn Vam du Monselet (v. Riesling du Monselet) nog naar een twaalfde plaats wist te rijden met 39.5 strafpunten.

 

In het CIC2* is er voor Joris Vanspringel met zijn Imperial van de Holtakkers nog een nette achtste plaats met een score van 37.80 seconden.