Joris Vanspringel op koers in eventing Emmeloord

July 15, 2017

 De derde editie van de internationale eventingwedstrijd in Emmeloord werd getrakteerd op twee Nederlandse overwinningen. In de CIC2* werd Alice Naber-Lozeman eerste en tweede en in de CIC1* klasse was Chantal Megchelenbrink de beste.  De wedstrijd in het Kuinderbos was onderdeel van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.

Parcoursbouwer van de cross Gerard Baauw had voor de ruiters dit jaar een hele pittige opgave uitgezet. Het waren dan ook vooral de ervaren ruiters met hun ervaren paarden die bovenaan in het klassement te vinden waren.

In de CIC2* wist geen van de combinaties de cross binnen de gestelde tijd af te leggen. Alice Naber won uiteindelijk met haar Olympische troef ACSI Peter Parker en werd tweede met ACSI Zamzam, een paard dat ook al de nodige ervaring op driester niveau heeft.

In de CIC2* startte Tim Lips voor de tweede maal met Lacoste Z, een zevenjarige merrie uit Lucky Boy die hij voortaan zal uitbrengen. Deze schimmel liep vorig jaar bij de zesjarigen onder Joyce van de Kuilen. Joyce heeft van paard geruild met Tim en krijgt voortaan de meer ervaren Brent te rijden die dus voorheen onder Tim liep.

De combinatie kwam foutloos aan de finish en plaatst zich op een nette zesde plaats. Joyce van Kuilen strandde met Brent net voor het duo op de vijfde plaats.

Joris Vanspringel haalde net niet het podium. Met Limestone scoorde hij in totaal 62,40 punten, goed voor de vierde plaats.

Chantal Megchelenbrink aan zet in de 1*

In de CIC1* wisten wel de nodige ruiters binnen de tijd te finishen, maar ook hier veel ervaring bovenaan in het klassement. Chantal Megchelenbrink won de wedstrijd met haar 14-jarige merrie What Ever. Ze begon met  een nette dressuurproef en foutloos springparcours waarmee ze na deze eerste twee onderdelen aan de kop van het klassement stond. De zeer ervaren combinatie liet in de uitdagende cross geen steken vallen en kwam zonder hindernis fouten en binnen de over de finish. Op de tweede plaats kwam de Duitse Vanessa Bölting voor Alice Naber-Lozeman met de goedgekeurde hengst Famous.

 

Uitslag Eventing Emmeloord
CIC2*
1. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) – ACSI Peter Parker, 51.80
2. Alice Naber-Lozeman – ACSI Zamzam, 59.20
3. Nadine Marzahl (Dui) – Valentine 18, 57.70

CIC1*
1. Chantal Megchelenbrink (Ursem) – What Ever, 46.20
2. Vanessa Bölting (Dui) – After Eight 16, 49.70
3. Alice Naber-Lozeman– Famous, 50.70

Kijk hier voor alle uitslagen van Eventing Emmeloord