Jasper Peeters en Bo Goeman 'crossen' naar BK Eventing titel

Jasper Peeters en Bo Goeman 'crossen' naar BK Eventing titel
In het Waalse Marchin werd het voorbije weekend het Belgisch eventing kampioenschap voor Junioren en pony ruiters verreden.

Jasper Peeters naar de hoogste trede bij de junioren

Jasper Peeters maakte daarin zijn favorietenrol waar door met de gouden medaille aan de haal te gaan. Hij had onder het zadel van de 8-jarige  Jackass PK (v. Chekandino). Het duo nam tijdens de eerste dag meteen de leiding door het dressuur onderdeel te winnen. Voor Peeters is het al zijn tweede Belgische kampioenstitel nadat hij enkele jaren geleden ook al eens kampioen werd bij de pony's.

De zilveren medaille was voor Michelle Malisart met Halla. Zij begon haar kampioenschap vanaf de zevende plaats na de dressuurproef, maar dankzij een foutloos springparcours en een goede cross country werd zij alsnog vice-kampioen.

Het brons werd uiteindelijk door Jarno Verwimp en Dabiola M gegrepen. Het duo werd ook al derde in het dressuuronderdeel. Net naast het podium eindigden Laurine Thijs (Champagne Pia Z) en Lois Chabot (Barlison).

Bo Goeman bij de pony's

Bo Goeman pakte daarin de kampioenentitel met Joe de la Grivardry. Goeman stond na het dressuuronderdeel op de zesde plaats, maar wist uiteindelijk toch de gouden medaille mee naar huis te nemen.
Zoe Vermoortele werd vice-kampioen met Pahunto den Tip onder het zadel. Zij begonnen hun kampioenschap met een winnende dressuurproef. Het brons was voor Victoire Redele en Kiss Cool.

Brik Van Gorp en Tullyboy Flight eindigden op de vierde plaats voor Baptist Petillion en Hadgar. Petillion was de enigste die een foutloos springparcours wist af te werken.