Eventing Sint-Jan Eremo groot succes

Eventing Sint-Jan Eremo groot succes
Zondag werd de aftrap gegeven voor de start van het eventing seizoen. De Landelijke Rijvereniging van Vlaanderen (LRV) bundelden hun krachten om een mooie en veilige eventing te geven in de niveaus Aspiranten, Beginnelingen en Licht.

In Licht werd het deelnemersveld gesplitst in 3 klasses met in elke klasse ongeveer 17 deelnemers.
De beste 3 ruiters van de eerste L reeks waren Lauwereyns Koenraad met La Una (LRV Vollezele) op plaats 1 met een totaal van 45,40 punten.
Bevers Evelien wist voor Meer samen met Crespada Z een puntenaantal van 50,00 te scoren, wat goed was voor de tweede plaats.
De top 3 van de eerste reeks vullen we aan met Jelle Cosijns (Erpe-Mere) die door een tijdsfout met Inkata van het Raafveld een puntenaantal van 50,80 behaalde.

In de Tweede L reeks zagen we dit maal de beste dressuurruiter winnen. Niet enkel wist Paul Laurijssen foutloos te springen en te crossen, hij was ook nog eens de sterkste in de dressuur. Met 41,70 punten reed hij voor LRV Meer naar de overwinning. Met 2 punten meer zien we Lisa Dhaenens. Zij wist ook foutloos te crossen en te springen, maar was net iets minder sterk in de dressuur. Haar puntentotaal van 43,90 plaatsen haar tweede.
De top 3 vullen we aan met Marie van Cauwenberghe en F.D.104 A Ter Linden die voor Gavere met een puntentotaal van 45,00 de derde plaats bezet.

In de laatste reeks van de klasse L was het opnieuw de beste dressuurruiter die met de winst ging lopen. Ditmaal was dat Jasper Peeters die met Jackass PK voor Rijkevorsel mer 41,70 punten wist te winnen.
Kristof Verlinden (Bassevelde) en Kito VD Withoeve werden ex-equo tweede met Arnout Augustyns en Jappeloup (Minderhout). Zij behaalden beiden 42,20 strafpunten na de dressuur en tikten beiden een balkje af tijdens de jumping.
Plaats 3 was voor Evy Deketelaere en Artanok van't Kettenheye. Ook zij reden een goede dressuur met een balkje tijdens het springen, wat goed was voor 47,30 punten.

Resultaten bekijk je hier.