Christopher Burton wint WK zesjarigen, Lara de Liederkerke naar zesde plaats

Christopher Burton wint WK zesjarigen, Lara de Liederkerke naar zesde plaats
Het is de Australiër Christopher Burton die het WK jonge eventingpaarden zesjarigen op zijn naam weet te schrijven. Samen met zijn Fire Fly kwam hij foutloos door het afsluitende springconcours vandaag. Na de cross gister stond Burton nog op een vierde plaats, maar met dure springfouten van de nummers één tot en met drie in het klassement lag de winst voor het oprapen voor de talentvolle Australiër. Hij schrijft de overwinning op zijn naam met 44.2 strafpunten.

Ook de Zwitser Felix Vogg weet foutloos te blijven met zijn Marthurin v/d Vogelzang waardoor hij van de vijfde plaats klimt naar een mooie zilveren medaille. Hij sloot zijn dag af met een totaal van 45.3 strafpunten. De Britse Izzy Taylor blijft staan op het brons. Samen met haar Jockey Club Fleurelle schreef ze 4 strafpunten achter haar naam in het springconcours waardoor ze met een totaal van 47.3 strafpunten de derde plaats in beslag neemt.

De Duitser Kai-Steffen Meier die gisteren nog aan de leiding van het klassement stond na de cross, zag twee balken op de grond vallen. Dit waren twee dure springfouten die hij zich niet kon veroorloven waardoor hij van de eerste naar de vierde plaats zakt in het klassement met zijn Painter's Maxim. In totaal kreeg hij 48.3 strafpunten. De Fransman Jean Lou Bigot eindigt uiteindelijk op de vijfde plaats met zijn Aktion de Belheme. Zij bleven foutloos in het springconcours en eindigden met 50.2 strafpunten hun parcours.

Landgenote Lara de Liederkerke-Meier die er na gisteren ook geweldig voorstond met een tweede plaats, zag eveneens twee balken vallen. Samen met haar Ducati D'Arville eindigt ze daardoor uiteindelijk op een zesde plaats met 50.3 strafpunten. Raf Steegemans en zijn Chico's Man VDF Z moesten ook 4 strafpunten noteren achter hun naam, zij werden uiteindelijk 14e. Hij werd direct gevolgd door Ronny Thijs die hier met zijn Consequent Pia Z naar de 15e plaats reed met in totaal 8 strafpunten.

 

Klik hier voor alle resultaten

 

lara-de-liederkerke-ducati-darville-solene-bailly thijs-ronny-consequent-solene-bailly