Beschuldigde eventingamazone wijt positieve dopingtest aan “voorgeschreven medicatie”

December 23, 2017

Eén van de drie Amerikaanse eventingamazones die laatst positief testten voor doping, heeft in een persbericht verklaard dat haar positief resultaat werd veroorzaakt door medicatie voorgeschreven door haar dokter.

De drie amazones (Hannah Sue Burnett, Jennie Brannigan en Alyssa Phillips) werden alle drie getest tijdens de Ocala Jockey Club International in Florida vorige maand. Gisteren kondigde de FEI aan dat ze alle drie positief hadden getest voor de verboden stof amfetamine, terwijl Phillips ook positief testte voor canrenone. Bij Jennie werd methylphenidaat en ritalinisch zuur aangetroffen.

Amfetamine en methylphenidaat staan in de lijst van de World Anti-Doping Agency van dit jaar, evenals phenethylamine en afgeleiden (inclusief ritalinisch zuur). Canrenone is dan weer deel van verbergende middelen.

Jennie Brannigan zei: “Mijn positieve test kwam door een medicijn dat mijn dokter recent had voorgeschreven. Mijn gebruik van deze medicatie had absoluut niets te maken met het willen verbeteren van mijn sportieve prestaties, en ik hoop dat als mijn verklaring bij de FEI aankomt ik terug mijn sport kan uitoefenen. Ik ben erg dankbaar voor alle steun die ik krijg.”

De drie amazones werden voorlopig geschorst vanaf 21 december totdat het FEI Tribunaal een finale beslissing maakt.