Arville gaat voor vernieuwing

Arville gaat voor vernieuwing
Deze week staat de internationale eventingwedstrijd in Arville op het programma.  In samenwerking met de 'huisruiter', Kai-Steffen Meier, de echtgenoot van Lara de Liedekerke-Meier, werd er een geheel nieuw parcours uitgetekend door de Duitse chefs de piste Rudiger Schwarz en Berndt Backhaus. Schwarz en Backhaus hebben al enkele van de mooiste parcoursen op hun actief, waaronder het prestigueus CHIO van Aachen, het Europees Kampioenschap van Malmö en het WEG van Aachen.

« Een stap terug om beter te springen »

Het uitstippelen van deze nieuwe omloop heeft jammer genoeg de annulatie van de 3-ster voor deze editie van 2017 met zich meegebracht. Er werd namelijk inderdaad gekozen om het terrein en de omloop een eerste jaar uit te testen, voordat de 3-ster in 2018 op een geheel nieuwe omloop wordt aangeboden.

ARVILLE : EEN NIEUWE NATIONALE PROEF

In 2017 ziet wel een nieuwe nationale proef het daglicht, aangezien de serie M op Nationaal niveau tegelijkertijd met de internationale proeven wordt ingericht. Deze serie laat toe om de ruiters die geen internationale kwalificatie hebben toch een wedstrijd van internationale grootte te laten rijden.