Alle Belgische paarden door tweede keuring WK jonge paarden

In het Franse Le Lion d'Angers vindt deze week het WK voor jonge eventingpaarden plaats. Vandaag staat het laatste onderdeel op het programma. Na de dressuur op donderdag en vrijdag en de cross gisteren is het vandaag tijd voor de jumping.

Voor dit onderdeel werd er eerst nog een tweede vet-check gehouden. De drie zesjarige paarden van onze landgenoten werden 'fit to compete' verklaard en mogen straks dus starten in het afsluitende springonderdeel. Ook alle andere zesjarigen werden goedgekeurd door de dierenarts.

Enkel de Nederlandse Sanne De Jong besloot om haar paard Flash niet meer voor te brengen. De startlijst is de omgekeerde volgorde van de voorlopige stand. Dit betekent dat onze landgenoten achteraan in de proef mogen starten die om 11u begint.

Raf Steegmans zal om 11u52 in de ring verschijnen met Chico's Man VDF Z. Iets later is het dan de beurt aan Ronny Thijs en Consequent Pia Z. Zij mogen om 11u58 springen.

Lara de Liedekerke mag als voorlaatste van start gaan met Ducati d'Arville om 12u06. Met drie Belgen in de top tien is er nog hoop op medailles. Ook bij de zevenjarige paarden werden alle Belgische paarden goedgekeurd.

De Ierse Sophie Richard besloot om SRS Adventute niet meer te starten en Bofey Click van de Finse Sanna Siltakorpi werd afgekeurd en mag dus niet meer springen. Om 14u30 start de springproef van de zevenjarigen. Julia Schmitz moet als derde van start om 14u34 met Lady Like.

Anne Sofie Coevoet en Chivas Regal Z mogen om 14u52 springen. Om 14u56 is het dan aan Hugo Laschet en Ichak de Monfirak. Als laatste Belgische komt Lara de Liedekerke aan de start met Jive About Wonderland. Zij springen om 15u56.

Alles is live te volgen op de Facebook van Mondial du Lion.