Zweedse amazone verrast met winst in Grand Prix Special Genève

Zweedse amazone verrast met winst in Grand Prix Special Genève
In Genève werd de derde dag van de internationale wedstrijd ingezet met de Grand Prix Special voor de dressuurruiters. Zes combinaties kwamen in deze proef aan de start. Twee van hun mochten in de kür op muziek van start gaan, maar besloten om toch de Special te rijden. Dit waren Anna Blomgrem en Bernadette Brune.

Het waren ook deze twee amazones die deze ochtendrubriek in Genève domineerden. Alle ogen waren gericht op de Duitse Bernadette Brune, die gisteren nog tweede werd in de Grand Prix met een persoonlijke recordscore van 73.540%. Het was echter de Zweedse Anna Blomgrem die naar de overwinning reed met haar nog maar negenjarige merrie Torveslettens Quattro (v. Quaterback). Deze leerlinge van Patrik Kittel en de nog redelijk onervaren schimmel kregen van de jury een totale score van 72.137%. De combinatie valt vooral op in de piaffe-passage gedeeltes, maar zette voor de rest ook een nette proef neer.

Het was de Duitse Bernadette Brune die opnieuw tevreden moest zijn met de tweede plaats. Met de hengst Spirit Of The Age OLD (v. Stedinger) reed de amazone vandaag naar een score van 71.902%. De dertienjarige Stedinger-zoon gaf vandaag een gespannen indruk en verloor hier ook wat punten mee. Op plaats drie zagen we Sacha Schulz en zijn negenjarige hengst Dragao (v. Unico). De Luxemburgse amazone en de Lusitano kregen van de jury 68.431%.

Klik hier voor de volledige resultaten.