Werth en Don Johnsson FHR pakken Grand Prix zege Wereldbeker Neumünster

Werth en Don Johnsson FHR pakken Grand Prix zege Wereldbeker Neumünster
Duitse Dressuur konigin Isabell Werth pakte vanmorgen voor eigen publiek de overwinning in de Wereldbeker Grand Prix. In het zadel bij Don Johnsson FRH stond de amazone bijna unaniem op de eerste plaats. Madeleine Witte-Vrees en de KWPNer Cennin konden echter goed bijbenen met een score van ruim 74%.

Lang leek het er op dat het een Duits feestje ging worden in Neumünster.  Werth ging stevig aan de leiding met de Don Frederic zoon na haar sublieme rit die van de jury 75.780% kreeg. Enkel de jury bij E was het niet eens met de klassering en zette Werth op de vierde plaats. Ook Helen Langehanenberg en Damsey FRH hadden een mooie score neergezet van 73.200% en stonden daarmee lang tweede achter Werth.

Toen was het echte Witte-Vrees die met haar  Vivaldi hengst Cennin de Duitse hegemonie in de war schopte.  Vanaf het begin scoort de amazone goed en zet daarmee de score van Werth zelfs wat onder druk. Bij de galop wissels gaat het dan mis, daar vallen scores van vier en vijf. Maar dankzij goed herstel met hoge scores in de wissels  en de Passage komt het Oranje duo met een totaal score van  74.100% toch nog flink hoger uit als Langehanenberg.

Kijk hier voor alle resultaten.