Veel jong talent tijdens BWP Presentatiedag dressuur

March 13, 2017

Gisteren kon je in Stal Hulsterlo niet enkel genieten van het zonnetje maar ook van prachtige paardensport. Buiten werden er oefenparcours gesprongen, maar de kers op de taart was binnen te vinden. BWP had namelijk een prestatiedag dressuur georganiseerd waar heel wat kwaliteitsvolle paarden op af kwamen.

Gedurende de dag zagen we meer dan 80 paarden de revue passeren. Deze werden beoordeelt op beweging, bouw, uitstraling en potentieel voor de toekomst. De jaarlingen, twee-jarigen en drie-jarigen mochten hun kunsten tonen in vrijheid. Bij de 4-jarige paarden werd, telkens in groepjes van 3, een proef gereden waarna de ruiters de paarden aan de hand zonder zadel konden voorstellen aan de jury.

Alsook was er een interessante clinic van Dinja Van Liere, waarin ze al rijdend stap voor stap uitlegt wat bij het jonge paard en het opleiden van paarden de belangrijkste stappen zijn. Dinja Van Liere is een grote dame in de dressuursport en reed zich al meermaals in de prijzen in Grand Prix wedstrijden en WK’s.

Om 9u werd de aftrap gegeven met de mannelijke jaarlingen waarvan Latino van de Keihill de winnaar werd van de rubriek. Latino is een Glamourdale uit Uphill hengst, met een mooie bouw en veel souplesse. De fokker van Latino is Peter Bakkers en Dirk van Sinay is de trotse eigenaar. De jury beloonden dit duo dan ook met lovende woorden en een score van 77 punten.

Bij de jaarling merries was het Que Pasa die met de winst ging lopen. Deze Spielberg x Floresco merrie is eigendom van Daan De rechter en werd gefokt door fokkerij Kwaplas. Que Pasa werd omgeschreven als een mooi in proportie gebouwde jaarling met veel aanleg om uit te groeien tot zeer fijn dressuur paard. Zij behaalden een score van 82 punten.

Bij de 2-jarige dressuur hengsten was het voor de jury geen eenvoudige keuze. Er werd heel wat talent aan de jury voorgesteld maar uiteindelijk was het toch Special Marking Krack vh Klaverhof die met de overwinning aan de haal ging. Special Marking Krack is een Sezuan uit een Sir Donnerhall merrie en werd gefokt door fokkerij het Klaverhof. Christinne Otten was de trotse eigenares die de prijs in ontvangt mocht nemen.

Special Marking Krack werd omschreven als een hengst met enorm veel uitstraling, een uitstekende draf met veel afdruk en een galop met een goede 3 takt en veel souplesse. Hiermee behaalde hij 86 punten, wat 2 punten meer was dan Powerpoint de Tamise.

Powerpoint de Tamise is een Dark President D&R hengst uit een Sandro Song moeder. Powerpoint is gefokt door Wouter en Kara Dierickx-Bosman en is nu eigendom van Saskia Hambrouck. Powerpoint is een hengst met enorm veel uitstraling en vriendelijke blik. Heel veel souplesse en veel knieactie en ook de afdruk in zowel galop als draf zorgde voor een totaal van 84 punten.

Op de derde plaats zagen we Coolhorses Kingston een Everdale uit een Zhivago merrie. Deze hengst is gefokt en nog steeds eigendom van NV Coolhorses. Everdale behaalde 79 punten en werd onder andere geprezen voor zijn zuivere gangen en correcte bouw.

Bij de 2-jarige dressuur merries was het Parisienne G die met een totaal van 87 punten de winst wist binnen te halen. Parisienne is een Special Agent Amour uit Diamond Hit merrie en is gefokt door Jef Govaerts. Stal Tamise kwam deze merrie voorstellen en werd beloond met een totaal van 87 punten. Een zeer hoge score, toegekend dankzij de goede bouw, en klassevolle gangen.

Een ex-equo plaats voor Kaisey van het Trichelhof en Coolhorses Kristall zorgden voor een mooie top 3. Deze behaalden beiden 82 punten

Kaisey vh Trichelhof is een Governor merrie uit Latino en is gefokt door , en nog steeds eigendom van, R. Bries. Kaisey is een grote elegante merrie die zowel haar stap, draf en galop werk goed beheerst.

Coolhorses NV had heel wat talenten met zich mee op deze presentatiedag dressuur. Isabel werd dan ook gehuldigd voor haar vele paarden die de topsport bereiken, zowel dankzij fokkerij Coolhorses als dankzij de opleiding die Isabel en haar vriend Denis Bervoets deze paarden geven. Coolhorses Kristall was een van deze talenten die in de prijzen viel. De merrie van Glock’s Toto Jr. x De Niro wist dankzij haar chique uitstraling 82 punten te scoren.

Bij de 3-jarige hengsten was het Oblix van de Kempenhoeve die de show wist te stelen.  Deze ongelofelijk chique Quarterback x Sungold hengst van fokker MArc Dries toonde een enorme aanleg voor de dressuursport met veel knieactie, goed achterbeen en een mooie bouw.

Een gedeelde tweede plaats was er voor Jivahno, Oreano V/D Dries en Iron Man die alle drie 78 punten behaalden. Jivahno is een Everdale hengst uit Vivaldi met ruime gangen en een goede achterhand gefokt door Anja Peeters en eigendom van Van Ranst Julie.

Oreano V/D Dries komt uit dezelfde fokstal als Kozinsky V/D Dries en hoeft niet onder te doen. Oreano is een zeer chique hengst met veel uitstraling, heel veel souplesse en een sterke achterhand. Oreano is een Dante Weltino hengst uit een Samba Hit I merrie en is gefokt en nog steeds eigendom van Laevens Kevin en Dirk.

 

 

Bij de 3-jarige paarden (vrouwelijk) was het Oliviera vd Kempenhoeve die de winst pakte. Deze dochter van Bailamos Biolley uit Londonderry is een streling voor het oog en belooft heel wat te gaan kunnen presteren in de toekomst. Marc Dries kan zich trotse fokker noemen van deze eigendom van Guido Proost.

Op de tweede plaats zagen we Joy Utopia een Dream Boy merrie uit Osmium. Deze merrie met mooie uitstraling en goede achterhand zien we op stal staan bij Stefanie Huijbrechts en is gefokt door De Bemi Hoeve.

Na de beoordelingen in vrijheid was het tijd voor de aanlegtest van de 4-jarige paarden. Deze werd gewonnen door Lore Vandeborne en Explosion-Pia van de Bergerhoeve. Explosion-Pia is een Everdale nakomeling uit een San Amour I merrie. De eigenaar en fokker van Explosion-Pia is Hugo Jorissen.

De tweede plaats was voor Britt Hellemans met Nanouska Van De Kempenhoeve met een score van 82. Nanouska is een Dreamboy uit Sungold merrie met heel wat uitstraling. In de ring wist ze zich mooi te tonen dankzij haar stressbestendige karakter. De fokker van dit talent is M. Dries en Nanouska is in het bezit van Tuypens Isolde.

Tom Franckx en Quanto Curo werden met een score van 80 derde. Quanto Curo vh Bloemenhof is een zeer Chique en elegante hengst uit Quontenkoning en Weltino. Deze hengst met hoog showgehalte wist veel knieactie en een goede achterhand te tonen. Het Bloemenhof is zowel eigenaar als fokker van deze goedgekeurde BWP-hengst.

Kizzy Halkett en QC Mister Gold (FS Mr. Right x A Gorgeous), een heel aansprekende pony met mooie bouw, goede hals en veel ruggebruik werd vierde. Mister Gold is eigendom van Halkett Kizzy en gefokt door Patrick D’Eer.

De top 5 werd vervolledigd met Eefje Appelmans en Inspire (Chippendale x Zeoliet) gefokt door  J. Van Eijkelenburg en in eigendom van Eefje Appelmans

Alle foto’s van de BWP presentatiedag dressuur te vinden en bij te bestellen zijn op Equpics.