Titelverdedigster Jorinde Verwimp en rising star Laurence Roos tegen sterke Nederlandse delegatie

Titelverdedigster Jorinde Verwimp en rising star Laurence Roos tegen sterke Nederlandse delegatie
Wereldbeker of niet, de dressuurruiters krijgen ook dit jaar hun plaats op Jumping Mechelen. In de grote tour, waar de ruiters de Grand Prix en de Grand Prix Freestyle rijden zullen de Belgen het voor de overwinning vooral moeten opnemen tegen onze Noorderburen.

Adelinde Cornelissen, die momenteel op plaats 34 van de FEI World Ranking staat, is op papier één van de grootste kanshebbers op de overwinning. Adelinde voorstellen hoeft niet meer, jarenlang reed zij met Parzival de medailles bij mekaar met als hoogtepunt ongetwijfeld de zilveren medaille op de OS in Londen in 2012. De nu 20 jarige Parzival geniet van zijn pensioen, maar met de twaalfjarige hengst Aqiedo staat ze er weer helemaal. Dit jaar won de amazone uit Nijkerk de Grand Prix en de Grand Prix Special op de CDI3* in Lier en Saumur.

Met Patrick Van Der Meer, 40 op de FEI world ranking, moet je altijd rekening houden maar vooral in Mechelen is de ruiter uit Naaldwijk een poenpakker. De voorbije jaren reed hij zich zowel in de kleine tour als de grote tour in de kjiker in de Nekkerhal. Voor hem is jumping Mechelen al jaren de perfecte afsluiter van het jaar waarvan hij met zijn familie ten volle van geniet.

Daniëlle Heijkoop  was begin deze maand tweede in de Grand Prix Special op het CDI4* in Roosendaal en Marieke Van der Putten, tot vorig jaar in dienst bij Edward Gal en vooral aan de slag met de jonge paarden, timmert nu aan een carrière op Grand Prix niveau.

Voor België zal het weerwerk vooral moeten komen van Jorinde Verwimp en Laurence Roos. Laurence Roos en Fil Rouge starten voor het eerst in Mechelen. Vorig jaar won de amazone die op 28 december (de dag van de Grand Prix Freestyle) pas 24 wordt, de Grand Prix voor ruiters beneden de 25 op het CDIO5* in Aachen en dit jaar maakte ze al deel uit van het Belgisch team op het Europees kampioenschap in Göteborg.

Jorinde Verwimp won met Tiamo vorig jaar de Grand Prix en was tweede in de Grand Prix Freestyle in Mechelen. Zij rijdt haar toppaard misschien voor het laatst in Mechelen en heeft met de zeventienjarige ruin nog één grote doelstelling de FEI World Equestrian Games volgend jaar in Tryon. Voor haar thuispubliek kan de Wiekevorstse amazone net altijd iets meer!