Sven Rothenberger benoemd als Ereconsul voor Nederland

March 16, 2017

De Duitse dressuurruiter en trainer Sven Rothenberger zal Nederland voortaan vertegenwoordigen met een zeer bijzondere functie. Hij is namelijk benoemd tot Honorair Consul, oftewel Ereconsul. Deze Ereconsul is een persoon die is aangesteld door de overheid om haar belangen te behartigen in een ander land, ten behoeve van dat land of zijn burgers.

Rothenberger had 20 jaar geleden zelf de Nederlandse nationaliteit. Samen met zijn vrouw Gonnelien nam hij deel aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta waar ze het teamzilver wisten te veroveren.

Hij ontving de brief van de Nederlandse ambassadeur Monique van Daalen. Deze benoeming houdt in dat Rothenberger dat hij het Koningspaar geregeld zal treffen. Dit zal gebeuren bij staatsbezoeken maar ook zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse vergadering in Den Haag voor alle Ereconsuls. De aankomende vijfjaar zal bij zijn plichten ook de Koningsdag horen.

De voormalige Olympiër ziet de titel als een grote eer en hij ziet het dan ook zeker zitten om een bijdrage te kunnen leveren aan de verhouding tussen Duitsland en Nederland.