Suraya Hendrikx sluit CDIO5* Compiégne af met overwinning

Suraya Hendrikx sluit CDIO5* Compiégne af met overwinning
Zojuist sloot Suraya Hendrikx haar CDIO5* in Compiégne af met een laatste overwinning in de Freestyle voor pony's. Met een swingend proef bleef ze de Nederlandse amazone  Zoe Kuintjes nipt voor om de overwinning.  Lea Bonifay uit Frankrijk gaf het thuispubliek een derde plaats.

Hendrikx stuurde haar Dear Friend 2 in een zeer fraai gereden Freestyle naar 74.700%.  Het enigste smetje op de proef was de uitgestrekte galop die door de jury als wat minder werd gezien. Verder wist de amazone van het begin tot eind flink te scoren.

Dat leverde haar de winst op voor de Nederlandse Kuintjes die met Primeval Brittsion een tiende van een procent minder kreeg van de vijf koppige jury. Bonifay en Timor kwamen op de derde plaats met 72.825%.

Emily Anthonissen wist  eveneens goed te scoren met Fari Diamond DHB. De amazone had wel flink met jury-verschillen te kampen. De ene jury zette haar op de derde plaats terwijl een andere haar op een 15e plaats waardeerde. Uiteindelijk kwam het gemiddelde uit op 71.225% dat goed was voor een vijfde plaats. Charlotte Richmond en Hermes kwamen ook boven de70% uit. Zij werden zevende met 70.750%.

Kijk hier voor alle resultaten.