Suraya Hendrikx overtuigt bij Junioren in Compiegne

May 19, 2017

De tweede dag in Compiegne was duidelijk in het voordeel van Suraya Hendrikx. Deze Belgische amazone wist haar naar een eerste plaats te rijden in de CDIJ Team Junior. Ze had onder het zadel Dear Friend 2 (v. Danone 1) en kreeg van de jury een totaal van 70.000%.

Zoe Kuintjes van Nederland had iets minder met 69.459%, ze reed met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall). Op de derde plaats kwam een andere Belgische amazone te staan, Emily Anthonissen kreeg 68.784 % met Fair Diamond DHB (v. Farewell III).

Klik hier voor alle resultaten. 

Bij de vijfjarige paarden was de winst voor Mara de Vries en Habibi DVB (v. Don Schufro) met een totaalscore van 86.6 seconden. Rob Van Puijenbroeck kreeg van de jury 81.6% voor zijn prestatie met Heros Begijnhoeve (v. Vivaldi). Diederik Van Schilfhout belande met Highfive (v. Broere Jazz) op een derde plaats en had een totaal van 81.2%.

Klik hier voor alle resultaten. 

In de CDI3* Grand Prix Special was het een Duitse overwinning voor Helen Langehanenberg. Zij kwam in de ring met haar KWPN’er Suppenkasper (v. Spielberg) en overtuigde de jury voor een totaal van 74.294%.

Ze werd opgevolgd door Anna Blomgren van Zweden die een totaal had van 71.490% met Torveslettens Quattro (v. Quaterback). Henri Ruoste kwam in de ring met Huracan 10 (v. Blue Hors Hotline) en kreeg 68.745%.

De Franse Arnaud Serre kreeg 67.608% wat goed was voor een vierde plaats met Ultrablue de Masse (v. Rubin Royal OLD). De top vijf werd vervolledigd door Anders Dahl van Denemarken met Sir Donato (v. Sir Donnerhall) en een totaal van 67.078%.

Klik hier voor alle resultaten. 

Bij de Young Riders was het Estelle Wettstein die de winst nam met een totaal van 71.921% met West Side Story (v. San Amour). De Nederlansde Lisanne Zoutendijk eindigde tweede met 69.789% in het zadel van Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione). Janni Martikainen reed Cornando v/d Cadzandhoeve (v. Camando) en had 69.132%.

Klik hier voor alle resultaten. 

Bij de Pony proef was het ook een Nederlandse overwinning dankzij Kiki Romney die onder het zadel Reedborder Amazing (v. O. Weerstand) en kreeg van de jury 71.79%. Ze werd opgevolgd door drie Britse amazones, Anya Kolleth bereed SL Lucci (v. Lukas) en kreeg 71.752% en Megan Barratt met Valido’s Starlight die eindigde met 70.641%.

Klik hier voor alle resultaten. 

CDI2* – Intermediate I 

  1. Borja Carrascosa – Escort 27
  2. Diederik van Schilfout – Scenario 2
  3. Jean Philippe Siat – Lovesong
  4. Kristine Moller – Freak Blue Phantom OLD
  5. Carla Aeberhard – Delioh Von Buchmatt CH

CDIYH – six year old horses

  1. Jeanine Nieuwenhuis – Great Lady TC
  2. Borja Carrascosa – Forbes
  3. Lena Thouvenin – Diamondgio
  4. Charlotte Fry – Graaf Leatherdale T
  5. Jonna Schelstraete – Grand Charmeur