Simon Missiaen wint Grand Prix in Torhout. Veronique Philippaerts maakt geslaagde comeback.

January 29, 2018

Afgelopen weekend zakte de nationale dressuur delegatie af naar het West-Vlaamse Torhout. In de Grand Prix was er een unanieme overwinning voor Simon Missiaen met Charlie. De combinatie werd voor het optreden beloond met een totaalscore van 68,514%. Claudia Dorpmans volgde op de tweede plaats in het zadel van Tin Tin. Met een score van 66,051 % bleef het duo voor op Claudia Fassaert met Zico, goed voor 64,928%.

Comeback voor Veronique Philippaerts

In de Intermédiaire I hield Larissa Pauluis de concurrentie achter zich. Samen met Barroso haalde Pauluis als enige de kaap van 70%. Brecht D’Hoore volgde op de tweede plaats met Favian WH. D’Hoore verzamelde 68,015%. Veronique Philippaerts imponeerde tijdens haar comeback. Haar laatste optreden was eind juli vorig jaar. Ditmaal reed ze met Wendor (v. Kennedy) naar 67,132%, goed voor de derde plaats.

Meteen voldoende om haar selectie van de internationale CDI wedstrijd in Lier te bevestigen.

Prix St. Georges voor Fleur Verbeek

De Prix St. Georges was volledig naar de smaak van Fleur Verbeek-Struye met D J. De combinatie haalde 64,559% en bleef zo net geen procent voor op Caroline Op De Beeck met Kirmen de Mars. Dit duo werd in totaal op 63,82% gequoteerd. Nils Debo vervolledigde het podium met Alonso.

Nico Nyssen aan zet bij de U25 ruiters

Slechts drie combinaties verschenen aan de start in de Grand Prix U25. Nico Nyssen reed daarbij naar de overwinning in het zadel van Sauvage. De combinatie zag een 68,205% op het scorebord en werd zo opgevolgd door Soraya Brison met Giorgio Armani. Brison maakte eveneens een sterke indruk goed voor 66,966%. Sanne Kielenstijn en Air Miles PB volgden op de derde stek met 64,060%.

Klik hier voor alle resultaten CDN Torhout