Saumur: Laura Luyten op podium bij de Junioren

Saumur: Laura Luyten op podium bij de Junioren
Op het Le Cadre Noir in het Franse plaatsje Saumur brengt de Franse rijschool dit weekend de deelnemers onder voor het internationale dressuur wat hier verreden wordt. Ook onze Belgische ruiters weten hier zeer goed mee te komen.

Vandaag worden deze prestaties voortgezet. In de driesterren Grand Prix rubriek ging de winst naar de Britse ruiter Michael George Eilberg en zijn Half Moon Dynasty (v. Dimaggio) met wie hij een score wist te noteren van 66.933% waarin hij vooral indruk maakte bij de negen galopswissels en de uitgestrekte draf en de verzamelde draf. De tweede plaats ging naar de Fransoos Bertrand Conrad en zijn Toomuch de Lauture (v. Karamel de Lauture) die hier door de jury beloond werd met een score van 64.900%. met een mooie derde plaats van Philip van Ommen die een mooie proef liet zien in het zadel van zijn Zurvan (v. Now of Never M) met een score van 60.700%. Vooral in de uitgestrekte draf wist het tweetal indruk te maken op de jury die hen daar dan ook voor beloonde met een mooie 8 op de lijst.

In het individueel voor de Junioren ging de winst naar de Nederlandse amazone Florence Siemer en haar KWPN-er Zidane (v. Inspekteur) die van de jury een score ontvingen voor hun proef van 70.482%. Hun lijst sierde zich met voornamelijk zevens waarmee ze een zeer constante proef liet zien.

De Belgische Laura Luyten en haar Dark Chocolate wist hier naar een tweede plaats te rijden met een nette score van 70.236%. In het zadel van deze Damon Hill nakomeling liet ook zij een zeer constante proef zien. De Zwitser Lars Bürgler en zijn Remember Passion wisten naar een derde plaats te rijden met een score van 70.132%. Voor Maybrett Scheur was er in het zadel van B nog een zevende plaats met 67.939%.

In de andere Junioren rubriek was er voor Suraya Hendrikx en haar Dear Friend 2 (v. Danone 1) een derde plaats met een score van 69.737%. Hier ging de winst naar de Zwitserse amazone Léonie Guerra en haar Mocca IV die hier door de jury beloond werden met een score van 71.316%. De Griekse Theodora Livanos eindigde op een tweede plaats in het zadel van Winston. Zij wisten naar een score te rijden van 70.877%.

Ook bij de Young Riders ging de derde plaats naar een Belgische amazone. Ditmaal was het Antonia Arl die de derde prijs in ontvangst mocht nemen samen met haar Equestricons Duke de Niro (v. De Niro) met een score van 68.158%. De winst in deze rubriek bleef in handen van de Zweedse Cecilia Bergakra Berglund en haar Primavera met wie ze een score kreeg van 71.053%.

Klik hier voor alle resultaten