Madeleine Witte-Vrees aan zet tijdens NK

July 15, 2017

Het eerste onderdeel bij het NK Dressuur voor senioren, de Grand Prix werd gewonnen door Madeleine Witte-Vrees  met haar hengst Cennin. Edward Gal volgde met Glock’s Zonnik op de tweede plaats met een verschil van 0.32 procent. De derde plaats in dit eerste onderdeel ging naar Hans Peter Minderhout met Glock’s Johnson TN.

Tot op het laatste moment was het Edward Gal die met zijn negenjarige Glock’s Zonik aan de leiding stond. Madeleine Witte-Vrees, die als laatste combinatie aan de start kwam wist alsnog Edward van de overwinning te houden.  “Mijn eerste reactie is: ‘wat een geweldig paard heb ik toch’”, zegt Witte-Vrees. “Na Rotterdam, waar Cennin zijn ijzer aftrapte drie weken geleden, heb ik even rustig aan moeten doen. Dit was na de wereldbekerfinale in Omaha pas onze tweede wedstrijd buiten. Cennin is zo betrouwbaar. Hij heeft een karakter van goud. Het waaide best hard, maar hij geeft nergens om.” Het NK Dressuur is de laatste observatiewedstrijd voor het EK volgende maand in Gothenburg. “Ik heb er nu wel vertrouwen in dat we naar het EK gaan. Ik denk nog niet aan de titel. Ik ga zondag weer m’n best doen. Ik ben al heel blij met vandaag.”

Juryvoorzitter Jan Peeters had net als de andere vier juryleden genoten. “De top 3 was ook echt top. Fantastisch mooie scores, hele sterke proeven en dan zijn er nog altijd kleine dingetjes die beter kunnen. Madeleine reed heel sterk in het tweede gedeelte van de proef. Ik heb een 10 voor haar galopwissels om de pas gegeven. Edward Gal had een heel sterk begin van de proef.”

Edward Gal die momenteel tweede staat blikt tevreden terug over zijn proef, “Over Zonik ben ik heel tevreden. Dit was pas zijn vierde Grand Prix. Ik voel dat het steeds beter gaat. Het begin was heel goed, in de galop wilde ik niet alle risico’s nemen.”

Hans Peter Minderhoud: “Ik had bij de warming-up mijn handen vol aan hem met al die wapperende vlaggen. Johnson liet een super draf en piaffe-passage zien. Het blijft een gaaf paard om te rijden. Het is geen schande om hier vandaag achter Cennin en Zonik te staan.”

Zondagmiddag sluit het NK Dressuur af met de Kür op Muziek. Na afloop van de finale zal bondscoach Rien van der Schaft het dressuurteam voor het Europees Kampioenschap in Gothenburg dat plaatsvindt in augustus bekendmaken.

Uitslag Grand Prix dressuur, 1e onderdeel NK Dressuur senioren
1. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), Cennin (v.Vivaldi), 77.820%
2. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Zonik (v.Zack), 77.500%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN N.O.P. (v.Jazz), 76.960%
4. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Voice (v.De Niro), 74.300%
5. Diederik van Silfhout (Lunteren), Four Seasons (v.Furst Piccolo), 73.680%
6. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Apache (v.UB 40), 73.540%
7. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), Wynton (v.Jazz), 71.080%