Legolas gaat met sportief pensioen

January 6, 2018

Het voormalige toppaard van Steffen Peters, Legolas, zal in april met sportief pensioen gaan. De Westfaalse ruin wordt nu gereden door Dawn White-O’Connor, die gisteren met hem in Temecula de Wereldbeker Grand Prix won met een score van 66.912%. Eigenaresse Akiko Yamazaki maakte via Dressagenews bekend dat ze Legolas eind april met pensioen zal zetten.

“Voor Dawn houdt dat in dat ze nu nog drie keer met Legolas kan starten dit jaar”, vertelt Yamazaki. De wedstrijden in Temecula was onderdeel van vier CDI’s van het West Coast Dressage Festival, waarvan de laatste wedstrijd eind april wordt afgesloten in Californië. Daar zal Legolas dan ook officieel afscheid nemen van de sport.

Inmiddels precies een jaar geleden wist de stalamazone van Steffen Peters, Dawn White O’Connor, haar debuut te maken met Legolas tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas. Hier eindigde ze op een mooie tweede plaats, achter Steffen Peters zelf. In San Juan Capistrano wist ze echter de Grand Prix als de Special te winnen.

Equnews /

Dressage News